Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ocenění nejlepších

Ostrava-slavnostní vyhlášení nejlepších policistů a zaměstnanců organizačních článků Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje 

Ve čtvrtek 17. února 2011 v reprezentativních prostorách nově zrekonstruovaného Vítkovického zámku proběhlo slavnostní vyhlášení nejlepších policistů a zaměstnanců krajských organizačních článků Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. V empírovém sálu Vítkovického zámku, který byl postaven v roce 1848, v samotném srdci industriálního komlexu Vítkovických železáren se sešlo vedení krajského ředitelství v čele s ředitelem plk. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého s oceněnými policisty, pracovníky a jejich kolegy. Pozvání na slavnostní akt přijali také vzácní hosté, představitelé Moravskoslezského kraje a zástupci významných partnerů krajského ředitelství. Před jejich  zraky převzali ocenění z rukou ředitele ti nejlepší z nejlepších z krajských organizačních článků napříč mnoha policejními odbornostmi.

 

Začínáme.JPGZačínáme.JPG

Za mimořádné nasazení a výsledky své činnosti převzalo ocenění „Policista roku“ a „Zaměstnanec roku“ dvacet policistů a občanských zaměstnanců. Všichni, jak muži, tak ženy, prokázali nejen v loňském roce, ale po celou dobu služby nebo pracovního poměru, že jsou lidmi na svém místě. Své pracovní činnosti nevěnují pouze zákonem daných osm hodin denně.  Navíc jí dávají svou invenci, fantazii a trpělivost.

V kategorii „Tým roku“ bylo oceněno šest policistů. Pět mužů a jedna žena, -členové týmu„Comenius“ vyšetřovali příčiny jedné z největší vlakové nehody na severní Moravě z poslední let. Díky jejich usilovné mravenčí práci a tisícům hodin věnovaných případu mimo běžnou dobu služby mohli být nelezeni a obviněni viníci tragédie z 8.srpna 2008, kdy ve Studénce došlo k nárazu vlaku do spadlé mostní konstrukce.

Nejvýznamnějším oceněním bylo vyhlášení Činu roku. Mladý kynolog pprap. Martin Lank loni v říjnu rozhodně a statečně zakročil proti pachateli násilného útoku vedeného proti bezbranné ženě. Při návratu z úspěšného zákroku proti zloději si všiml v křoví zápasícího muže. Policista neváhal a násilníka nereagujícího na zákonnou výzvu za použití donucovacích prostředků zadržel. Tím mladé ženě zachránil zdraví a možná i život.

policista roku.jpgpolicista roku.jpg

Při této slavnostního příležitosti  převzali čtyři policisté a zaměstnanci medaile ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje za dlouhodobé plnění úkolů nad rámec svých služebních a pracovních povinností.

Nevšední atmosféru včerejšího odpoledne podtrhlo také vystoupení  pěveckého objevu loňského roku Markéty Konvičkové.  Svým zpěvem ještě více prozářila už tak příjemnou a uvolněnou atmosféru. Doufáme, že se slavnostní  program líbil všem zúčastněným a v příštím roce na shledanou.


por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
                                                                                                  

 


        
 

vytisknout  e-mailem