Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha III

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal informace o objektech Jeseniova 36 a Jeseniova 60 a to konkrétně kolikrát Policie ČR v těchto dvou objektech zasahovala, kolik v nich bylo provedeno kontrol, jaká byla přijata opatření k zamezení výskytu rizikových osob v těchto objektech, kolik přestupků a trestných činů v souvislosti s jednotlivými objekty bylo šetřeno, a s jakým výsledkem za posledních pět let, jak často probíhají kontroly těchto objektů, kolik osob bylo zadrženo a předvedeno k podání vysvětlení. 

Dále žádal o informace, proč Policie ČR nekoná ve věci prošetření možných trestných činů v těchto objektech a musí trestní oznámení podávat občané a vlastníci objektu, proč Policie ČR při zjištění neoprávněného vniknutí na cizí pozemek nepředvádí každý den a to i opakovaně podezřelé osoby k podání vysvětlení a proč je ze strany Policie ČR, při vědomí páchání přestupků a trestné činnosti v těchto dvou objektech, umožněno opakovaně narušovat vlastnická a jiná práva někoho jiného.

Odpověď: Žadateli byly poskytnuty následující informace. V objektu Jeseniova 36 policie zasahovala 8x a provedla 5 kontrol a v objektu Jeseniova 60 zasahovala 28x a vykonala 51 kontrol. V případě nahlášení výskytu těchto osob na některou z telefonních linek Policie, je na místo vyslána policejní hlídka, která v případě zjištění protiprávního jednání postupuje v souladu s ustanovením zákona o Policii, případně dle dalších právních norem a interních aktů řízení. K objektu Jeseniova 36 vede Policie celkový počet 21 spisových čísel jednacích, k objektu Jeseniova 60 vede Policie celkový počet 98 spisových čísel jednacích. Vzhledem k tomu, že žadatel požadoval informace o výsledku šetření u spisových čísel jednacích ve vztahu k objektům Jeseniova 36 a Jeseniova 60, kdy v těchto není veden jako oprávněná osoba, nemůže být tato informace poskytnuta. Kontrola probíhá v rámci plnění úkolů Policie ČR, a v případě oznámení o podezření ze spáchání protiprávního jednání. V objektu Jeseniova 36 bylo zajištěno 19 osob, v objektu Jeseniova 60 bylo zajištěno 112 osob. Policie prověřuje a následně šetří podaná oznámení, vše v zákonem stanovených lhůtách. V případě, kdy se Policie dozví o skutečnostech nasvědčujících tomu, že bylo spácháno protiprávní jednání, učiní všechna potřebná šetření a opatření ke zjištění pachatele. V současné době je vedeno jednání mezi nájemcem a vlastníkem objektu, do kterého Policie v současné době není oprávněna zasahovat.

vytisknout  e-mailem