Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha III

Žádost: Žadatelka si podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádala odpovědi na dotazy týkající se plk. JUDr. Drexlerové a její ustanovení na funkci náměstkyně ředitele Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy pro SKPV, dále postupu při určení příslušnosti k vyřízení podání, zasílání datových zpráv, emailů a informací k nim. 

Odpověď:  Žadatelce byly poskytnuty následující informace:

K bodu týkajícím se plk. JUDr. Drexlerové bylo žadatelce sděleno, že tato se nikdy nepodílela na prověřování trestních oznámení žadatelky, nikdy žádným způsobem neparticipovala na vyšetřování trestních kauz, ve kterých byla žadatelka v procesním postavení obviněné, veškeré spisy, v nichž žadatelka figurovala, byly řešeny na 3. OHK SKPV OŘP Praha III, a dozorovány státním zástupcem. Není známo, že by plk. JUDR. Drexlerová byla v této souvislosti prověřována orgány GIBS. Funkci přísedící u Obvodního soudu pro Prahu 9 vykonávala na základě zvolení  zastupitelstvem MČ Praha 8, což je naprosto legitimní postup  v souladu  se zákonem  o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů a o změně některých dalších zákonů (zákon č. 6/2002 Sb.);  nikdy nefigurovala v trestním senátu, který  soudil  případ  žadatelky, pokud se týká četnosti zasedání senátu, jehož byla členem, účastnila se maximálně cca 1x za 3-4 měsíce u hlavního líčení, nelze tedy hovořit  o nedostatku času  na práci  u PČR. V žádném případě se nejedná o činnost, která by byla v kolizi s policejní prací. Na současné pozici je na základě řádného výběrového řízení a je zastupováním pověřena.

K bodu postupu podání na OŘP Praha III, a jejímu přidělení a zpracování sděluji, že podání žadatelky, bylo dle příslušnosti po rozhodnutí ředitele kanceláře ředitele KŘP hl. m. Prahy postoupeno dle věcné příslušnosti na OŘP Praha III, jelikož plk. JUDr. Drexlerová není dosud na funkci náměstkyně ředitele KŘ pro kriminální policii ustanovena, ale pouze pověřena, a tedy stále spadá do personální pravomoci ředitele OŘP Praha III.

K bodu vyřízení žádosti dle zákona 106 byl pověřen npor. Mgr. Marek Popelka, který na OŘP Praha III z rozhodnutí ředitele plk. Mgr. Hrdličky mimo jiné vede a zpracovává  agendu týkající se zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů.

Ve věci údajného napadení žadatelky nebylo zjištěno žádné pochybení zpracovatele. Ve věci je zcela nezaujat a tím i příslušen žádost zpracovat. Jím odeslaná žádost o doplnění formou datové zprávy obsahuje všechny zákonné náležitosti, tedy se nemůže jednat o podezřelou neplatnou listinu. Žádost dle zákona 106 nemůže být přidělena ke spisovému materiálu KRPA-267457/ČJ-2014-000090 jelikož svým obsahem s tímto spisovým materiálem nesouvisí a zpracovatel tohoto spisového materiálu na žádost dle zákona 106 nemůže odpovědět. 

K bodu zasílání datových zpráv, jejich přidělování a zasílání emailových potvrzení - pokud jsou emailové zprávy osobou, které byly doručeny přečteny, systém vždy sám zašle informaci o jejich přečtení, a do potvrzení o přečtení nelze provádět žádné úpravy. Podání je vždy dle příslušnosti postoupeno příslušným funkcionářem či pracovníkem na součást, ke které svým obsahem směřuje. Pokud se jedná o podání, jež musí být zaevidováno pod novým číslem jednacím, toto je dle místní či věcné příslušnosti pracovníky konkrétního ředitelství přidělováno zpracovatelům.

vytisknout  e-mailem