Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha II

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o poskytnutí informací zda je některé z vozidel Škoda Fabia a Škoda Octavia combi řízeno policistou. Kolik policistů MOP Košíře prošlo dne 28. 1. 2017 okolo vozíku a vozidla Opel parkujících na chodníku od a ke služebnímu vozidlu PČR a důkazy o aktivním řešení nezákonného jednání držitelů. Kolik policistů MOP Košíře prošlo dne 29. 1. 2017 okolo všech vozidel parkujících na chodníku a důkazy o aktivním řešení nezákonného jednání držitelů.  

    Odpověď: Žadateli byly poskytnuty následující informace.

Ad 1) Co se týče uvedených vozidel, povinný subjekt není schopen v současné době prokázat, zda některé z uvedených vozidel inkriminovaného dne řídil (resp. zadokumentovaným způsobem zaparkoval) policista, avšak je možné takovou informaci označit za pravděpodobnou.

Ad 2) a 3) Co se týče zadokumentovaného parkování vozidel v těsném okolí služebního parkoviště MOP Košíře dne 28. a 29. 1. 2017, ani v tomto případě nelze uvést přesný počet policistů, kteří kolem nich prošli. Je však pravděpodobné, že přinejmenším policisté veleni inkriminovaného dne k výkonu hlídkové služby museli kolem některých nesprávně parkujících vozidel projít. Je nutno uznat, že některá zadokumentovaná vozidla nepochybně parkovala způsobem, který je v rozporu s obecně závaznými právními předpisy. Zadokumentovaný stav též nasvědčoval tomu, že se řidiči inkriminovaných vozidel (případně provozovatelé) mohli dopustit přestupku (resp. správního deliktu). Na popsaný stav, pokud trval i v době, kdy jej mohli vnímat dotčení policisté, bylo nutno z úřední povinnosti reagovat (za podmínky, že policisté neplnili jiné závažnější služební povinnosti). Z dosud shromážděných informací vyplývá, že policisté na základě podnětu odevzdali jednání provozovatele přívěsného vozidla příslušnému správnímu orgánu k projednání správního deliktu dle ust. § 125 odst. 1 písm. f) zák. č. 361/2000 Sb. Stejným způsobem bylo vyřízeno i parkování sanitního vozu.

vytisknout  e-mailem