Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha I

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o informace jaké byly mzdové a jiné náklady na zásah, který proběhl v ulicích Senovážná a Hybernská v Praze v neděli 11. června 2017 a k jaké újmě na právech občanů ČR došlo. 

1.  V rámci výkonu služby v pohotovosti bylo policisty Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy celkem odslouženo 538,75 hodin a mzdové náklady byly vyčísleny na částku 131 341,- Kč. Ostatní policisté se zásahu účastnili v rámci standardního plánovaného služebního výkonu, přičemž v souvislosti s předmětným zásahem u této části policistů nebyly čerpány žádné nadlimitní mzdové finanční prostředky. Vyčíslením nákladů vynaložených k nasazení dalších prostředků, kdy se výlučně jednalo o služební motorová vozidla a využité pohonné hmoty, bylo zjištěno, že bylo vynaloženo 2 339,-Kč.  

2.  Policie České republiky je ze zákona povinna chránit bezpečnost osob a majetku a veřejný pořádek, předcházet trestné činnosti, plnit úkoly podle trestního řádu a další úkoly na úseku vnitřního pořádku a bezpečnosti svěřené jí zákony, přímo použitelnými předpisy Evropské unie nebo mezinárodními smlouvami, které jsou součástí právního řádu, kdy tato povinnost vyplývá z ust. § 2 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů, přičemž k ochraně uvedených zákonem chráněných hodnot využívá oprávnění, která jsou jí svěřena uvedeným zákonem. Předmětný zásah byl učiněn za účelem ochrany majetku a veřejného pořádku.

 

 

 

vytisknout  e-mailem