Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha I

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o sdělení vztahující se k doručování úřední písemnosti jeho osobě na vysokoškolskou kolej Hvězda, za asistence policie. Poznámka: Otázky žadatele jsou do žádosti vtěleny v autentické podobě a znění, odchylky od standardizovaného gramatického úzu jazyka českého nebyly korigovány. 1) kdo byli ti dva hlídači v uniformách (údajní policisté), pokud se jednalo o příslušníky Policie ČR, z jakého byli policejního útvaru, kdo je na akademickou půdu vyslal a na základě jaké zákonného důvodu asistovali oné obstarožní ženě 2) kolik každý z nich má služební příjem z našich daní po dobu tohoto úkonu 3) kdo je jejich nadřízený a s jakým služebním příjmem  

Odpověď:  Žadateli byly informace poskytnuty.

1) Na vysokoškolskou kolej Hvězda dne 20. prosince 2016 v 08:00 hodin vstupoval jeden příslušník Policie ČR společně se dvěma úředníky Ministerstva vnitra ČR. Jedná se o policistu sloužícího na Místním oddělení policie Výstaviště, Obvodní ředitelství policie Praha I, kde je zařazen jako zástupce vedoucího oddělení. Součinnost Policie ČR byla úředníkům Ministerstva vnitra ČR poskytnuta na základě jejich žádosti a to v souladu s ustanovením § 135 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů.

2) Hodinový služební příjem v měsíci prosinec 2016 u zúčastněného policisty činil  237,10 Kč hrubého. Jeho součinnost poskytovaná úředníkům Ministerstva vnitra ČR trvala jednu hodinu.

3) Nadřízeným výše uvedeného policisty je vedoucí Místního oddělení policie Výstaviště, Obvodní ředitelství policie Praha I, jehož průměrný měsíční příjem ve smyslu § 113 zák. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů, v roce  2016 činil 46.180,-Kč hrubého.

vytisknout  e-mailem