Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Obviněný muž putoval do vazby

KRAJ VYSOČINA: Kriminalisté vyšetřují případ těžkého ublížení na zdraví 

Za mřížemi skončil recidivista, který o uplynulém víkendu v obci nedaleko Nového Města na Moravě napadl svoji sestru. Žena musela být hospitalizována v nemocnici. Kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého násilníka. Muž je obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Na podaný návrh byl vzat do vazby.

K napadení došlo v sobotu 11. února krátce po půlnoci v rodinném domě v obci u Nového Města na Moravě. Muž, posilněn alkoholem, se domáhal vstupu do rodinného domu, kam ho jeho sestra nechtěla vpustit, neboť z něj měla strach. Muž se choval agresivně, rozbil okno, bouchal a kopal do vstupních dveří, čímž se nakonec dostal dovnitř. Muž násilím natlačil sestru do obytné části domu, kde ji povalil na zem, začal ji vyhrožovat a fyzicky napadat pěstmi i kopy. Poškozené ženě se podařilo během útoku zavolat na tísňovou linku. Policisté přijeli na místo, útočníka zajistili a převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění, neboť dechová zkouška u muže vykázala hodnotu 2,23 promile alkoholu. Po vystřízlivění zadržený muž směřoval do policejní cely. Žena utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření s následnou hospitalizací v nemocnici. Prověřování závažného případu převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Provedli šetření, zahájili úkony trestního řízení a shromažďovali informace.

Na základě shromážděných důkazů zahájil vrchní komisař jeho trestní stíhání. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu,“ řekl kpt. Mgr. Michal Laška, vrchní komisař z odboru obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně násilné. Odpykal si i nepodmíněný trest odnětí svobody. Svého jednání se dopustil i přes to, že je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody, který by mu měl skončit na jaře příštího roku.

Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho poté odvezli do věznice.

Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na dvanáct let.

por. ing. Michaela Lébrová, komisařka
16. února 2024

vytisknout  e-mailem