Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Obviněni z podvodů na internetu

PLZEŇ – Obviněná dvojice podvedla na internetu desítky osob z celé České republiky. Celková škoda přesáhla částku 450 tisíc korun. 

Policejní komisařka z oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Plzeň zahájila trestní stíhání dvou osob, které obvinila ze spáchání přečinu podvodu spáchaného formou spolupachatelství.

Podle dosud zjištěných skutečností teprve 21letá žena a o rok starší muž nabízeli na internetu k prodeji různé druhy zboží nebo reagovali na poptávku zájemců o zboží. Většinou se jednalo o mobilní telefony, herní konzole, dětské stavebnice nebo zlaté řetízky s přívěsky. Postup byl vždy stejný. Obvinění na inzertních portálech vystupovali pod různými jmény, kdy si pod příslibem následného zaslání zboží, popřípadě poskytnutí služeb, nechali za zboží zaslat peníze předem. Poté přestali s poškozenými komunikovat, žádné zboží jim nezaslali a peníze jim nevrátili. Dvojice vystupovala také jako zprostředkovatelé pronájmu bytu. V tomto případě jim poškozená zaslala předem dohodnutou kauci a nájemné.

Obviněným se dařilo dva roky unikat spravedlnosti. Díky operativní činnosti a vytrvalé a precizní práci plzeňských kriminalistů ve spolupráci s dalšími složkami policie se podařilo podvodníky vypátrat a usvědčit. V případě prokázání viny jim hrozí až pět let odnětí svobody.  

por. Michaela Raindlová
5. února 2024

vytisknout  e-mailem