Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obvinění z osmi trestných činů

PŘÍBRAMSKO - Kriminalisté zahájili trestní stíhání 57letého muže z Příbramska pro osm trestných činů, 

konkrétně týrání osoby žijící ve společném obydlí, ohrožování výchovy dítěte, vydírání, křivé obvinění, nebezpečné pronásledování, nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tyto činy mu hrozí pobyt za zamřížovanými okny v rozmezí dvou až osmi let.

Po dobu nejméně deseti let fyzicky a psychicky týral svou družku. Mlátil ji do hlavy, nadával a ponižoval. Opakovaně jí sděloval, že je jen otrokem. Jeho jednání probíhalo v některých případech za přítomnosti jejich nezletilého dítěte nebo i za účasti jiných osob na veřejném prostranství.

Po ukončení jejich partnerského vztahu vytrvale vyhledával blízkost poškozené, házel do oken jejího bydliště kameny a vyhrožoval jí újmou na zdraví. Poškozená se ho velmi bála, nakonec odmítala vycházet ven.

V posledních dvou měsících ji i přes uložený zákaz styku opakovaně kontaktoval a vyhrožoval jí. Dokonce neváhal na ženu podat trestní oznámení ohledně pohlavního zneužívání, jeho cílem bylo způsobit odebrání dítěte z její péče a nechat ji trestně stíhat. Násilník se nyní nachází ve vazební věznici.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR  Příbram
23. srpen 2017

vytisknout  e-mailem