Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obvinění ho nezastavilo

HRADECKO - V krádeží kol pokračoval. 

Po 18 dnech policisté opět zadrželi mladíka, kterého na konci září obvinili z 13 krádeží především kol. Původní zpráva zde. Jelikož státní zástupce neakceptoval podnět na uvalení vazby, policisté ho 30.9. propustili na svobodu. Mladík však nelenil a v krádežích vzápětí pokračoval. Hned druhý den po propuštění odcizil v centru města Hradce Králové 3 kola. Za dobu, co byl na svobodě stihl odcizit celkem 8 kol a další dvě kola mu byla prokázána z minulosti. Těchto deset kol bylo v hodnotě 40,5 tisíce korun. On za ně utržil okolo 9 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu.
Policisté měli od počátku na něho podezření, což jim posléze potvrdily kamerové záznamy, na kterých byl při krádežích zachycen. Jelikož ho nemohli nikde najít, vyhlásili po něm 8.10. celostátní pátrání. Včerejšího dne ve večerních hodinách se jim ho podařilo zadržet v centru Hradce Králové.
Mladý muž při výslechu do protokolu uvedl: "Od doby po mém propuštění ze zadržení se na způsobu mého života v podstatě nic nezměnilo. Jsem bez domova, přespávám venku na lavičkách a prostředky na obživu jsem pořizoval z krádeží jízdních kol."
Celkem se dopustil 23 krádeží, kterými způsobil škodu za téměř 142 tisíc korun.
Dnešního dne podal vyšetřovatel opětovně podnět na uvalení vazby. Tentokrát ho státní zástupce a posléze soudce akceptoval a muž od soudu putoval přímo do vazby.
Obviněnému muži, kterému vyšetřovatel rozšířil trestní stíhání o další skutky, hrozí až pětileté vězení.

por. Iva Kormošová
19.10.2018, 11.00

vytisknout  e-mailem