Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obvinění dealera pervitinu

TEPLICKO - Měl u sebe drogy za sedmdesát tisíc; Odešel s prázdnou a další zprávy. 

Obvinění dealera pervitinu

     Kriminalisté z teplického TOXI týmu zadrželi 31letého muže, který v Bílině prodával pervitin. Drogy kupoval od Asiatů za „velkoobchodní“ cenu, pervitin pak rozděloval na menší dávky a prodával za sumu „obvyklou“ mezi narkomany, to je asi 1 000 korun za gram. V době zadržení u něj kriminalisté zajistili téměř sedmdesát gramů pervitinu, dealer byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu v krajním případě hrozí až desetileté vězení.

 

Odešel s prázdnou

     Restauraci v Duchcově chtěl vykrást v noci ze středy na čtvrtek neznámý zloděj. Po rozbití okna se vloupal do provozovny, kde vypáčil dvířka u hracích automatů, ze kterých zřejmě s vidinou velkého zisku vyjmul zásobníky na peníze. Lup se mu ale moc nevyvedl, protože zásobníky byly zcela prázdné a lapka tak odešel z místa činu s prázdnou. Pokud bude dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže ve stadiu pokusu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Zajímaly ho jen peníze

     Do prodejny kancelářských potřeb v Teplicích se vloupal neznámý pachatel, který se dovnitř dostal po překonání mříží a rozbití okna. Nezajímaly ho ale tužky ani sešity, z prodejny odcizil pouze finanční hotovost uloženou v pokladně. Celková škoda na odcizených penězích a poškození budovy byla vyčíslena na více jak 15 tisíc korun, pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu za přečiny krádeže a poškození cizí věci až dva roky za mřížemi.

 

Zmizela sekačka i židle

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Novosedlicích vykradl zahradní kůlnu. Odnesl si elektrickou sekačku, kalové čerpadlo, dvě skládací lehátka a přibral i dvě dřevěné židle. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na více jak pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

 

 

24. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem