Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn z vraždy

Ostrava: Muž zadržen a obviněn 

Krajští kriminalisté obvinili 63letého muže z trestného činu vraždy. Obviněný se měl včera v odpoledních hodinách pohybovat na frekventovaném místě městského obvodu Ostrava – Jih, v lokalitě Bělského lesa, s o dva roky starší ženou (oba z krajské metropole). Mezi dvojicí, která se znala, mělo dojít ke slovní rozepři. Muž měl následně poškozené způsobit bodnořezná zranění v horní oblasti těla. Žena zraněním na místě podlehla. Byla nařízena soudní pitva.

Na místo přijeli v první chvíli policisté Městského ředitelství policie Ostrava, kteří neprodleně začali kromě jiného zjišťovat informace vedoucí k podezřelé osobě. V činnosti pokračovali i po příjezdu krajských kriminalistů specializujících se na násilnou trestnou činnost, kteří si věc vzhledem k příslušnosti převzali. Ostravští policisté se díky znalosti prostředí a dalších okolností ve velmi krátké době dobrali k osobě, která mohla být označena za podezřelou. Kriminalisté muže pohybujícího se po Ostravě nedlouho po skutku zadrželi. Dnes ho obvinili z trestného činu vraždy.

Kriminalisté pokračují v úkonech trestního řízení. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje v rozmezí od deseti do osmnácti let.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 10. července 2020

---------------------------------------   původní zpráva  z dopoledne  10. července 2020 -------------------------------------

Ostrava: Prověřování informací k vraždě

Kriminalisté zadrželi podezřelou osobu
Včera odpoledne byla v zalesněném prostoru městského obvodu Ostrava – Jih nalezena žena bez známek života. Vzhledem k podezření, že na její smrti mohla mít podíl cizí osoba, byli na místo přivoláni kriminalisté krajského ředitelství specializující se na násilnou trestnou činnost.

Kriminalisté učinili na místě potřebné úkony a neprodleně začali shromažďovat informace týkající se tohoto násilného činu. Vyhodnocením zjistili ve velmi krátké době rovněž informace k osobě podezřelé. V této chvíli můžeme potvrdit, že se jedná o muže, kterého policisté včera odpoledne zadrželi.  

Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy. I nadále shromažďují a vyhodnocují dostupné informace. Jakmile bude možné s ohledem na probíhající úkony sdělit bližší informace, učiníme tak.  

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 10. července 2020

          

vytisknout  e-mailem