Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn z rozsáhlých krádeží

V minulém roce odcizil z prostějovských drogerií zboží za nejméně 137 000,- Kč. 

V únoru letošního roku jsme informovali o krádeži kosmetiky v prodejně drogerie na náměstí T.G. Masaryka. Pachatel (1979) zde za provozní doby odcizil značkovou kosmetiku v celkové hodnotě 10 000,- Kč, zboží ukryl pod svrchní oblečení a prošel přes pokladnu bez zaplacení. Pracovnice prodejny se snažila zkontrolovat tohoto muže, ale ten na ni začal křičet, nadával jí a z prodejny odešel. Policisté zahájili zkrácené přípravné řízení v této věci a sdělili pachateli podezření pro trestný čin krádeže.
Protože bylo u tohoto pachatele podezření na rozsáhlou majetkovou trestnou činnost v různých prodejnách, vložili se do případu policisté Služby kriminální policie a vyšetřování.
Kriminalisté v průběhu včerejšího dne pachatele zadrželi na prostějovském náměstí, umístili ho jako podezřelého do policejní cely a v průběhu několika málo hodin provedli jeho výslech, sdělili mu obvinění z trestného činu krádeže a dali státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.
Obviněný v průběhu roku 2008 odcizil ze tří prodejen drogerie na náměstí T.G. Masaryka v Prostějově zboží v celkové hodnotě nejméně 137 000,- Kč.
Dopouštěl se rozsáhlých krádeží a to zejména pleťových krémů, strojků na holení, toaletních vod, řasenek, makeupů a další drahé kosmetiky. Tyto odcizené věci poté prodával nejrůznějším osobám za podstatně nižší částky. Některé obchody navštěvoval i několikrát denně. Odcizené zboží schoval za bundu a odešel z prodejny pryč. V moha případech, kdy byl přistižen prodavačkou zboží vrátil. Mnohokrát měl také slovní konflikty s obsluhou prodejen.
Pachatel je nyní umístěn v policejní cele. O jeho vazbě se bude soudce rozhodovat v průběhu dnešního dne.



vytisknout  e-mailem