Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn z loupeže v bance

Kriminalisté zjistili muže, který minulý týden přepadl pobočku banky v Prostějově. 

Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže (1984) z Prostějovska pro trestný čin Loupež. Dne 4.3.2009 kolem 15.30 hodin vstoupil do pobočky Komerční banky na ulici Svatoplukova v Prostějově, přešel k pokladně a požadoval vydání peněz. Přitom namířil na pokladní atrapu zbraně maskovanou v igelitové tašce. V průběhu přepadení náhodně procházela před pokladnami další pracovnice banky, pachatel svého jednání zanechal a z místa utekl. Při přepadení pobočky měl maskovaný obličej černou kuklou. Ke zranění pracovnic banky ani k odcizení finanční hotovosti nedošlo. Po týdenním intenzívním pátrání kriminalisté muže vypátrali. Obviněný muž s policisty spolupracoval a k přepadení banky se plně doznal. Jako motiv svého jednání uvedl, že potřeboval nějaké peníze, protože v současné době žádné nemá.

Kriminalisté obvinili muže i z dalšího loupežného přepadení, kterého se dopustil dne 25.2.2009 v Prostějově na ulici Kpt. Jana Nálepky. Kolem 21.00 hodin na stezce spojující ulici Vrahovickou a ulici kpt. Jana Nálepky přepadl mladou ženu (1993). Přistoupil k ní z neosvětleného prostoru, strčil do ní, až upadla na zem. Poté odcizil mobilní telefon, který dívce při pádu povyjel z kapsy. Nakonec jí strhl z ruky stříbrné šperky a z místa utekl. Ke zranění ženy nedošlo, vznikla jí hmotná škoda ve výši 8 800,- Kč. I k tomuto jednání se policistům pachatel doznal.

Policisté dali státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Dnes dopoledne (13.3.2009) byl návrh soudem akceptován. Obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci.

vytisknout  e-mailem