Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn z krádeží v tramvajích

Ostrava: Krádeže také v autobusech., nejen z tašek kočárků 

Chtěl jsem si kapku přilepšit…“

Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání 34letého muže z Ostravy z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Využíval chvílí, kdy cestující nevěnovali pozornost svým věcem. Někdy během okamžiku, jindy po nějaké době, se mu podařilo odcizit tu peněženku, tu mobilní telefon, například i z tašek zavěšených na madlech dětských kočárků. Jednal nepozorovaně…

Obviněný si měl v celkově v 11 případech od května do září letošního roku v průběhu jízdy nebo při nastupování tipovat v ostravské hromadné dopravě, konkrétně v tramvajích a autobusech, osoby různého věku, které následně okradl. Jednalo se například o dvě ženy, kterým měl z tašek zavěšených na madle kočárku odcizit mobily či peněženky. V několika případech odcizil cestujícím, ženám i mužům, z kabelek nebo batohů na zádech různé doklady a mobilní telefony. Nejstarším poškozeným je 79letý muž. Obviněný mu měl vytáhnout peněženku z oděvu. Pán v ní měl kromě jiného platební kartu, na kterou se trestně stíhaný muž měl pokusit opakovaně učinit výběr peněz. Transakce však byly zamítnuty.

Pachatel zcizené věci prodával a utržené peníze užil veskrze pro svou potřebu, neboť jak kriminalistům sdělil, „chtěl si kapku přilepšit“.

V souhrnu vyčíslili poškození předběžně škodu na téměř 70 000 korun. Obviněný s policisty spolupracuje. Za výše popsané jednání mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Trestní stíhání je vedeno vazebně, jelikož se pachatel skutků dopustil, přestože byl v posledních třech letech za obdobné jednání odsouzen.

Zde je k dispozici video zachycující krádež v tramvaji, pozornost věnujte červené šipce.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 12. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem