Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Obviněn z 5 trestných činů

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až deset let za mřížemi. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 45letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež, zločinu Týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinů Omezování osobní svobody, Nebezpečné vyhrožování a Vydírání.

Obviněný muž se tohoto jednání měl dopouštět od roku 2002 až do současnosti, a to v bytě v malé obci na Sokolovsku, který obýval společně se svým otcem. Po požití alkoholických nápojů měl opakovaně otce slovně i fyzicky napadat. Dále mu měl vyhrožovat, že ho vyhodí z bytu, fyzicky mu ublíží nebo ho zabije, přičemž měl před ním šermovat nožem. Po muži měl také opakovaně požadovat vydání finanční hotovosti a přitom mu vyhrožovat, pokud mu peníze nedá. Když si muž v těchto případech chtěl zavolat o pomoc, měl mu obviněný sebrat mobilní telefon a i klíče od domu. 

Kriminalisté 45 letého muže zadrželi a po provedených úkonech umístili do policejní cely. Na obviněného dále podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce muže poslal do vazby.

Obviněnému muži hrozí za jeho jednání v případě prokázání viny trest odnětí svody až na deset let.  

nprap. Kateřina Krejčí
17. 2. 2017

vytisknout  e-mailem