Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obtěžování nezletilé v tramvaji - Aktualizace

Policisté pátrají po neznámém muži, který v tramvaji osahával čtrnáctiletou dívku. 

Aktualizace 11. května 2023

Děkujeme široké veřejnosti za pomoc s pátráním. Na základě zveřejněného pátrání kriminalisté získali několik poznatků a jeden z nich je zavedl až k muži na záznamu. Čtyřiapadesátiletý cizinec je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví a v případě prokázání viny a odsouzení, může strávit až dva roky za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina

Na začátku dubna si neznámý muž vyhlédl nezletilou dívku na tramvajové zastávce Újezd v Praze 1. Kolem páté hodiny odpolední společně s ní nastoupil do tramvaje č. 22 a cestou na Národní třídu se poškozené začal dotýkat rukou na hrudi. Ta se mu snažila neustále uhýbat, ale vzhledem k přeplněné tramvaji neměla dostatek prostoru. Toho muž využil a natlačil se na dívku do její těsné blízkosti a začal ji osahávat na hýždích. Dívka ne nemohla nijak bránit a na nejbližší zastávce z tramvaje utekla pryč a neznámý muž pokračoval dál v jízdě. 

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy z místa a v souvislosti s vyšetřováním celého případu by potřebovali vyslechnout muže, který se v době skutku pohyboval v jeho těsné blízkosti. 

Popis muže: věk cca 40 let, výška 175 cm, střední postavy, krátké tmavé vlasy, vysoké čelo, výrazné kouty, modrošedé oči, bradka a na tvářích strniště. 

Pokud jste tohoto muže kdekoliv viděli, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158. Pachateli výtržnictví hrozí v případě dopadení a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 17.dubna 2023

vytisknout  e-mailem