Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obtěžování dětí neznámými muži

HRADECKO - Oznámení se nepotvrdilo. 

Dne 3.2. jsme na policejní služebně přijali oznámení o tom, že neznámí muži v tmavé dodávce měli na Moravském Předměstí v Hradci Králové pozorovat dvě děti, za kterými se měli následně rozběhnout.
Policisté začali dané oznámení okamžitě pečlivě prověřovat a zjišťovat veškeré okolnosti průběhu dané události. V rámci prověřování byla přijata adekvátní opatření k zajištění bezpečnosti osob v okolí školských a dětských volnočasových zařízení, zejména dětských hřišť v Hradci Králové.
Z provedeného šetření jednoznačně vyplynulo, že nedošlo k události, kterou by bylo možné jednoznačně vyhodnotit jako bezprostředně ohrožující nezletilé děti, a rovněž nebyl zjištěn jakýkoliv poznatek směřující k obtěžování, ohrožování nezletilých dětí, případně lákání nezletilých dětí neznámými muži  do vozidla. Proto již není třeba, aby veřejnost měla obavy tak, jak byly sdíleny v nedávné době na sociálních sítích.
I nadále však policie apeluje na rodiče dětí, aby s nimi v rámci své výchovy preventivně hovořili o tom, že nemají navazovat kontakty s jim neznámými lidmi, případně k takovým lidem nastupovat do vozidel, přebírat od nich jakékoliv dárky, a to i přes skutečnost, že daná osoba vypadá sympaticky a projevuje se dobrými úmysly.   

V případě, že by rodiče takové informace od svých dětí získali, je důležité, aby se s nimi prioritně obrátili na Policii ČR a další postup konzultovali s policisty.

por. Iva Kormošová
15.3.2023, 14.50

vytisknout  e-mailem