Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Obscene Extreme 2018

TRUTNOVSKO – Letošní ročník bez významného narušení veřejného pořádku. 

Na metalovém hudebním festivalu Obscene Extreme, jehož 20. ročník proběhl o tomto víkendu v Trutnově, policisté nemuseli řešit žádné významné narušení veřejného pořádku. Součástí bezpečnostního opatření byly především kontroly přijíždějících a odjíždějících návštěvníků a také dohled na dopravní situaci v bezprostřední blízkosti areálu bývalého letního kina na Bojišti.

Policisté v průběhu celého víkendu řešili několik drobných přestupků na úseku veřejného pořádku a v dopravě, kromě jednoho deliktu majetkového charakteru však nebyl evidován žádný trestný čin.

Z pohledu zástupců velitele opatření byl celý průběh festivalu klasifikován jako poklidný.

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík
23. července 2018; 15:30 h

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ve dnech od 18. do 22. 7. 2018 se v areálu bývalého letního kina na Bojišti v Trutnově koná tradiční festival metalové hudby s názvem „Obscene Extreme“. Podle očekávání se do trutnovského areálu dostaví cca 5 tisíc návštěvníků a vystoupí přes 80 kapel. V loňském roce pořadatelé narychlo spočítali všechny zastoupené národnosti a došli k číslu 65.

Policisté v této souvislosti chystají zvýšený dohled jak v místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí. Zejména pak při příjezdu a odjezdu účastníků festivalu. Na zajištění hladkého průběhu se budou jako každoročně podílet policisté z řad dopravní a pořádkové policie, ale i kriminální služby. Hlídky policistů zde dohlédnou zejména na průjezdnost částí Bojiště, ale zaměří se i na případné požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel.

V ulici Královédvorská a Hradecká bude dopravními značkami snížena nejvyšší dovolená rychlost na 30 km/h. V blízkosti této lokality je třeba počítat se zvýšeným pohybem osob. Chodci budou mít v těchto místech vymezen koridor pro přesun. Vzhledem k předpokládanému navýšení dopravy zde bude nutné dbát zvýšené opatrnosti. Zejména pak v nočních hodinách či za snížené viditelnosti.  Žádáme proto řidiče motorových vozidel, ale i chodce o vzájemnou toleranci a respektování pokynů policistů s cílem zajistit maximální bezpečnost v místě konání festivalu.

V průběhu loňského ročníku nedošlo k žádnému vážnějšímu narušení pořádku.

prap. Lukáš Vincenc
17. července 2018, 09:52 

vytisknout  e-mailem