Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obrovská šance české policie na mezinárodní scéně

Důstojnice Policejního prezídia ČR kandiduje na viceprezidentku INTERPOLu 

Od 15. do 18. října 2019 probíhá v Santiagu, hlavním městě Chile, 88. Valné shromáždění INTERPOLu, na kterém nechybí zástupci Policie České republiky v čele s policejním prezidentem brig. gen. Janem Švejdarem. Tématy letošního setkání představitelů bezpečnostních sborů ze 194 zemí světa jsou zejména aktuální bezpečnostní hrozby, budoucí výzvy v boji s terorismem a organizovaným zločinem, další prohlubování mezinárodní policejní spolupráce, ale také volba nových členů a viceprezidentů Výkonného výboru této globální organizace.
 
Kandidátkou na jedno z vrcholných míst, viceprezidenta Výkonného výboru INTERPOLu pro Evropu, je také zástupkyně Policie České republiky v osobě plk. Mgr. Šárky Havránkové, vedoucí odboru mezinárodní policejní spolupráce Policejního prezidia ČR, která je od roku 2016 členkou Evropského výboru INTERPOLu.
 
Pozice viceprezidentů i členů Výkonného výboru jsou s tříletým mandátem. Držitelé těchto funkcí nadále vykonávají své povinnosti v rámci vlastního národního úřadu.
 
Hlasování členských států o kandidátech na jednotlivé posty se uskuteční v poslední den konání 88. Valného shromáždění, v pátek 18. října 2019 ve 14:00 hodin středoevropského času.
 
plk. Mgr. Kateřina Rendlová
Policejní prezidium ČR
 
Chile, Santiago 16. října 2019

vytisknout  e-mailem