Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Oblíbená třináctka?

HRADECKO - Seniorka přesně po půl roce loupila znovu. 

Dne 13.6. v odpoledních hodinách došlo v centru Hradce Králové k "přepadení" zlatnictví. O necelých pět minut později byla díky aktivitě duchapřítomné prodavačky podezřelá žena policisty zadržena.

Prodavačka zlatnictví zavolala na linku 158 a uvedla, že do obchodu vstoupila starší žena, která měla na hlavě klobouk a přes obličej šátek a požadovala vydání peněz, přičemž položila na pult střelnou zbraň. Jelikož ji prodavačka řekla, že nemůže otevřít pokladnu bez nákupu a do prodejny vzápětí vstoupila další zákaznice, seniorka se otočila, vzala zbraň a bez peněz odešla. Zmíněná prodavačka se za lupičkou vydala a po telefonu operačnímu důstojníkovi popisovala její únikovou cestu. Ten během hovoru na místo vyslal nejblíže se pohybující hlídku, která podezřelou ženu po necelých 250 metrech od místa činu zadržela. Policisté po převozu na služebnu zjistili, že se jedná o 65letou ženu, která přesně před půl rokem (13.12.2017) v Hradci Králové přepadla poštu (podrobné informace zde). Tento případ kriminalisté na začátku března ukončili návrhem na podání obžaloby.

Policisté ženu opět obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který ji hrozí až 10leté vězení. Z důvodu, že by mohla uprchnout nebo se skrývat nebo opakovat trestnou činnost, podali kriminalisté státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Návrhu státního zástupce soudce vyhověl a v pátečních odpoledních hodinách ji poslal do vazby.
Zbraň, kterou u ženy policisté našli, byla plastovou hračkou v hodnotě pár korun. Kde ji obviněná žena vzala, nebo co ji k činu vedlo, však neprozradila.

Ředitel Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje plk. JUDr. David Fulka dnešního dne prodavačce poděkoval za příkladnou spolupráci při dopadení pachatelky.
 

por. Iva Kormošová
21.6.2018, 12.00

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem