Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

O nás

bidlovka.gif bidlovka.gif
Ředitelství služby cizinecké policie je organizačním článkem Policie České republiky s působností na celém území ČR. Po vstupu České republiky do Schengenu, nastala reorganizace cizinecké policie. Vzniklo šest inspektorátů cizinecké policie východočeského regionu. 
 
K úkolům, které policisté služby cizinecké plní, patří především boj s nelegální migrací, pohraniční kontrola, povolování pobytu cizinců na našem území v rozsahu vymezeném zákony a obecně závaznými předpisy a s tím související dodržování pobytového režimu. Kromě odhalování a dokumentování trestných činů páchaných cizinci a na cizincích a projednávání přestupků dle zákona o pobytu cizinců plní naši policisté všechny úkoly vyplývající ze zákona o Policii České republiky. Spolupracují s příslušnými orgány státní správy a samosprávy (Celní správa, finanční a živnostenské úřady) a spolupůsobí při udržování vnitřního pořádku a bezpečnosti. Tuto činnost zajišťují v našem regionu policisté zařazení na inspektorátech cizinecké policie,  odboru pátrání a skupině dokumentace.
 
ICP východočeského regionu
-          ICP Hradec Králové (detašované pracoviště Jičín)
-          ICP Pardubice 
-          ICP Trutnov (detašované pracoviště Vrchlabí)
-          ICP Ústí nad Orlicí (detašované pracoviště Svitavy, Králíky)
-          ICP Náchod (detašované pracoviště Hronov, Meziměstí)
-          ICP Kostelec nad Orlicí (detašované pracoviště Bartošovice)
 
Povolování pobytu a kontrola pobytu cizinců
Činnost policistů na tomto oddělení spočívá zejména:
-          v povolování pobytu cizincům na území ČR,
-          v kontrole pobytu cizinců na území ČR,
-          v represi  (trestní   řízení,  projednávání  přestupků,  správních  deliktů  a  ukládání správních opatření).
 
Odbor pátrání
Odbor pátrání   sídlí v Hradci Králové a jeho působnost je v celém teritoriu oblastního ředitelství. Svou činností podporuje shora uvedené organizační články a provádí zejména:
-          kontrolu pobytu, pátrací a eskortní činnost.
 
Skupina dokumentace
-          dokumentuje závažné trestné činy, související s nelegální migrací, v součinnosti s ostatními složkami policie dokumentuje trestnou činnost cizinců a trestné činy páchané na cizincích.
 

vytisknout  e-mailem