Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Objednal zboží, vyzvedl si ho bez placení

ZLÍNSKO: Kriminalisté ho odhalili. 

Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému osmadvacetiletému recidivistovi z obce na Zlínsku, protože se v květnu a červenci loňského roku vloupal do několika úložných boxů zásilkové služby a odcizil z nich různé zboží. Za krádež a poškození cizí věci mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Muž si prostřednictvím zásilkové služby objednal na dobírku oblečení a boty na motocykl, desítky erotických pomůcek a náhradní díly na osobní vozidlo. Jako příjemce jednotlivých zásilek uvedl svoje známé a jako kontakt uvedl svoje telefonní číslo. Jakmile zásilky dorazily do příslušných úložných boxů v obcích na Zlínsku, několik jich vypáčil, a zásilky si vyzvedl bez zaplacení. Škoda, kterou způsobil odcizením objednaného zboží, činí 37 tisíc korun, škoda, kterou způsobil poškozením jednotlivých schránek, je vyčíslena na 51 tisíc korun.

Recidivista, který má v rejstříku trestů čtyři záznamy zejména za řízení vozidla pod vlivem návykové látky, svou vinu popřel.

8. února 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Box na ukládání zásilek

Box na ukládání zásilek 

Detailní náhled

Poškození boxu

Poškození boxu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem