Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasnění vloupání do chat

PELHŘIMOVSKO: Muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů 

Policistům z obvodního oddělení Pacov se podařilo dopadnout muže, který se nejen na Pelhřimovsku vloupal do rekreačních objektů. Muže policisté zadrželi a je podezřelý ze dvou trestných činů. Pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policistům se podařilo vypátrat muže podezřelého ze spáchání série majetkové trestné činnosti. Policisté z obvodního oddělení Pacov v pátek 23. září ve večerních hodinách zadrželi muže na místě činu, který za použití násilí vnikl do jedné z chat na Pelhřimovsku a následně se před policisty ukrýval pod postelí. U muže byla provedena dechová zkoušku s pozitivním výsledkem, kdy naměřená hodnota činila 2,01 promile alkoholu. Policisté muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění muž putoval do policejní cely. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestných činů. „Sedmadvacetiletý muž cizí státní příslušnosti je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody“ řekl npor. Mgr. Jindřich Sůva, vedoucí obvodního oddělení Pacov. Jak dále dodal, podezřelý muž byl v minulosti již soudně trestán.

Sedmadvacetiletý muž je podezřelý z toho, že se v období od začátku září letošního roku vloupal ve třech případech do rekreačních objektů na Pelhřimovsku a v jednom případě i na Třebíčsku. Muž svým jednáním způsobil škodu přesahující částku osm tisíc korun. Ve všech čtyřech případech se dostal na pozemek a vloupal se do rekreačních chat za použití násilí. Muž v objektech přespával a vypil a snědl, co v chatách našel. V jednom případě odcizil jízdní kolo, které využíval pro vlastní potřebu.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn. Případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisař

27. září 2022

vytisknout  e-mailem