Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasnění série vloupání do objektů

ÚSTÍ NAD LABEM - Ústeckým kriminalistům a chlumeckým policistům se podařilo dopadnout cizince, který má na svědomí rozsáhlou trestnou činnost. 

Ústeckým kriminalistům a chlumeckým policistům, v jejichž rajónu ke kriminalitě docházelo, se podařilo dopadnout pachatele a objasnit tak sérii vloupání do garáží a zahradních domků. Tento pětatřicetiletý cizinec se v průběhu zhruba šesti měsíců vloupal do desítky objektů, kdy se způsobená škoda vyšplhala na částku půl miliónu korun.
Policisté v rámci pátrání po pachateli prohlédli desítky hodin kamerových záznamů, kdy se jim podařilo natipovat místo, kde by se pachatel mohl nacházet. Jednalo se o místní ubytovnu na Ústecku. V rámci zesílených nočních hlídek se podařilo zadržet 26letého muže, který měl rovněž z touto sériovou trestnou činností dost společného. Při výslechu se kriminalistům přiznal ke vloupání do tří chat. Po hlavním pachateli se ovšem slehla zem.
Kriminalisté po pětatřicetiletém muži vyhlásili celostátní pátrání. Zhruba po 14 dnech se českolipským policistům podařilo při noční kontrole tohoto muže zadržet. Upozornil na sebe zvláště tím, že ve chvíli, kdy jej chtěla policejní hlídka zkontrolovat, tak začal ujíždět. Ve vozidle byly následně nalezeny věci, které pocházely z trestné činnosti. I při následné domovní prohlídce v ubytovně, kde pachatel bydlel, bylo nalezeno 66 věcí pocházejících z trestné činnosti spáchané na Ústecku. Jednalo se například o pět jízdních kol.
V současné době tento muž čelí obvinění z trestného činu Krádeže, Poškození cizí věci a Porušování domovní svobody. Na obviněného byla uvalena vazba.

Ústí nad Labem 9. září 2021
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem