Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění loupeže

Bruntál - i jiné události 

Policejní komisař oddělení obecné kriminality Krnov zahájil v těchto dnech trestní stíhání 32letého muže ze zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání. Je mu kladeno za vinu, že dne 4. 6. 2018 v parku v Krnově na ulici Revoluční měl fyzicky napadnout 42letého muže a přitom mu odcizit z kalhot peněženku. V ní se nacházela hotovost přes dva tisíce korun a doklady. Následně měl poškozenému vyhrožovat násilím, pokud věc oznámí policistů. Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše deseti let.

Nehodovost

Dopravní policisté v průběhu víkendu řešili 12 nehod, při kterých utrpělo 5 osob lehká zranění. Způsobená škoda přesáhla 670 tisíc korun. Jedna nehoda byla pod vlivem alkoholu.

Při silničních kontrolách zjistili policisté u pěti řidičů jízdu pod vlivem návykových látek.

Pod vlivem alkoholu boural

Dne 9. 6. 2018 v 20:55 hodin u obce Linhartovy jel 39letý muž s vozidlem Renault a při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel za pravý okraj komunikace, kde poškodil označník autobusové zastávky, směrový sloupek a svodidlo. Došlo k přetočení automobilu a poškození dopravního značení. Při nehodě řidič i jeho spolujedoucí utrpěli lehké zranění a byli převezen do nemocnice k ošetření. Dechová zkouška u řidiče byla s pozitivním výsledkem a vykázala hodnoty blízké 2,5 promile. Jelikož dle svědků mohlo dojít na místě nehody k záměně řidiče a spolujedoucího, tak byla provedena dechová zkouška i u spolujedoucího, která byla také pozitivní a přesáhla hodnoty 2,5 promile. Další okolnosti prověřují dopravní policisté. Způsobená škoda činí 62 500 korun.

Spletla si brzdu a plyn

V Bruntále na ulici E. Beneše v sobotu 9. 6. 2018 řídila 18letá dívka vozidlo Ford a zřejmě vlivem nedostatečné praxe při odbočování z hlavní silnice k obchodnímu domu místo brzdy sešlápla plyn. Vyjela za levý okraj silnice, kde narazila do dopravní značky, sloupu veřejného osvětlení a prodejního stánku. Požití alkoholu u řidičky bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 39 tisíc korun.

Havárie cyklistky

U obce Dolní Moravice dne 9. 6. 2018 havarovala 67letá cyklistka, která po průjezdu dvojité zatáčky měla ztratit nad elektro-kolem kontrolu a upadla na komunikaci a do pravého příkopu. Přitom utrpěla zranění a byla převezena k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška nebyla vzhledem ke zranění provedena a tak byl nařízen odběr krve v nemocnici. Na bicyklu vznikla škoda 1 tisíc korun.

Jízdní kolo ve sklepě nezůstalo

Vrbenští policisté prověřují vloupání do sklepní kóje v jednom z panelových domů ve Světlé Hoře. Prozatím neznámý pachatel poškodil v době od 6. do 8. 6. 2018 zámek kóje, ze které odcizil pánské horské jízdní kolo v hodnotě 15 tisíc korun.

Při okopávání jahod našla granát

Vrbenští policisté přijali v pátek 8. 6. 2018 oznámení o nálezu munice. Oznamovatelka jim sdělila, že munici nalezla při okopávání jahod na zahradě u domu v obci Mnichov. Policisté prostor zajistili a přivolali pyrotechnika z expozitury Frýdek Místek, který určil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 45 mm. Munici si převzal k bezpečné likvidaci.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

11. 6. 2018

vytisknout  e-mailem