Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněno "EXPRES"

RYCHNOVSKO - Podezřelý muž do hodiny seděl na služebně. 

Necelých  60 minut od oznámení trvalo policistům Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí objasnit krádež notebooku z chatařské kolonie Štědrá.

Zatímco obyvatelé chatky odešli na procházku, k objektu se připlížil třiačtyřicetiletý muž z Kostelce. Rozbil okno a z budovy ukradl notebook. Poté, co se majitelé vrátili zpátky a zjistili, že došlo k vloupání do objektu, zavolali na linku 158.
Kostelecká hlídka, která dorazila na místo, od sousedů zjistila, že se poblíž pohyboval podezřelý muž a získala i jeho popis a směr, kudy odešel. Na místo také přivolala psovoda se služebním psem. Pátrání po podezřelém pokračovalo v okolí chatové oblasti, města i ve městě samotném. Tam také spadla klec u jednoho z obchodů, kde si hlídka všimla muže, odpovídajícímu popisu. Postával před ním s igelitkou v ruce, ve které měl víno, pivo a vodku, nakoupené za peníze, získané za prodej notebooku. Nákupu si ale příliš neužil, protože po krátkém pobytu na služebně putoval s eskortou do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
Dechová zkouška, kterou u něj policisté provedli, vykázala titž hodnotu 2,60 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění a provedení dalších úkonů si muž vyslechne podezření z přečinů porušování domovní svobody a krádeže, za které mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
26. dubna 2017

vytisknout  e-mailem