Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupání

CHOMUTOV - V autě našel notebook, peněženku a další věci, Drogerie bez placení..... 

Objasněné vloupání

V policejní cele skončil 30letý obyvatel Kadaně. Policisté zjistili, že právě on má na svědomí vloupání do zaparkovaného vozidla. V listopadu vnikl v ulici Čsl. Armády do firemního vozidla a sebral věci, které na místě našel - notebook, peněženku poškozeného s osobními doklady a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na 8500 korun. Obvinění z krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si muž převzal. Na státní zastupitelství bude doručen podnět k jeho vzetí do vazby. Ve vyšetřování nadále pokračují kriminalisté v Kadani.  

Drogerie bez placení

Ostraha jirkovského marketu zadržela v obchodě dvojici místních obyvatel ve věku 20 a 22 let. Z kosmetiky nejdříve odstranili ochranné prvky, zboží pak ukryli do batohu a snažili se projít pokladnou bez řádného zaplacení hotovosti ve výši 740 korun. To se nepodařilo, po zadržení skončili na místním oddělení policie. Na oba čeká obvinění z krádeže. Následné vyšetřování jirkovských policistů totiž prokázalo, že oba dva byli za obdobné jednání v minulosti již odsouzeni.

Auto má zpět majitelka

Kolem osmé hodiny včera ráno odcizila dvojice mužů ve věku 34 let z Chomutova a 30 let ze Sokolova osobní vozidlo z parkoviště v ulici Kundratická. Majitelce vznikla škoda přesahující půl milionu korun. Z parkoviště odjela dvojice do Skalkové ulice v Chomutově, kde je zadržela policejní hlídka. Následné vyšetřování prokázalo, že mladší z dvojice, který auto řídil, má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Kromě toho byli oba v nedávné minulosti za krádeže již pravomocně odsouzeni k nepodmíněným trestům. Obvinění z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí si převzali a po nezbytných úkonech skončili v policejní cele. Na státní zastupitelství bude doručen podnět na jejich vzetí do vazby. Zajištěné vozidlo bylo v pořádku vráceno majitelce, vyšetřování nadále pokračuje.

9. prosince  2016

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tle. 974 433 207

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem