Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Objasněné loupeže, krádež a případ vydírání

Kriminalisté objasnili v krátké době dvě loupežná přepadení, krádež a jeden případ vydírání. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z třetího oddělení objasnili od začátku května dvě loupeže, krádež a jeden případ vydírání. Všechny tyto případy se staly od začátku května do jeho poloviny v Praze 4. Do současné doby kriminalisté velmi rychle ztotožnili celkově osm podezřelých osob ze spáchání těchto násilných trestných činů.

První z případů se stal 6. května v odpoledních hodinách v obchodě se zdravou výživou v Praze 4, kde podezřelý vstoupil do prodejny a namířil si to přímo k prodejnímu pultu. Vzápětí požadoval od prodavače veškeré bankovky i mince. Podezřelý si z obchodu odnesl finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun. Při útěku ho poznala policejní hlídla díky popisu, který jim sdělil prodavač. Policisté podezřelého omezili na osobní svobodě a převezli ho na policejní služebnu. Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu krádež.

Druhý z případů se stal v pondělí 9. května ve večerních hodinách před lékárnou u obchodního centra na Chodově, kde k poškozenému přistoupili dva muži a požadovali od něj peníze pod pohrůžkou fyzického násilí. Vzápětí jeden z nich uchopil poškozeného, aby se nemohl bránit a druhý mu vyndal z kapsy jeho mobilní telefon. Protože byl telefon uzamčený, agresoři požadovali jeho odemčení. Napadený muž měl strach, tak nakonec spolupracoval a udělal, co po něm chtěli. Kriminalisté vyhodnotili veškeré stopy zajištěné na místě činu a jeden z kriminalistů na základě své místní znalosti určil identitu podezřelého. Po následném výslechu byli oba muži ztotožněni a posléze obviněni ze spáchání trestného činu loupež a výtržnictví, za což jim v případě odsouzení hrozí až deset let za mřížemi.

V neposlední řadě kriminalisté objasnili případ, který se odehrál v polovině května v ranních hodinách nedaleko autobusové točny na Hájích. Trojice podezřelých vnikla do stanu a napadla kopanci i teleskopickým obuškem dva nocležníky a požadovala od nich vrácení finanční částky. Před útěkem podezřelí hodili do stanu rozžhavené uhlíky, které způsobili muži i ženě popáleniny a škodu na majetku. Protože napadená dvojice znala dva z útočníků, kriminalisté během krátké chvíle všechny ztotožnili. Trojice je v současné chvíli obviněna ze spáchání trestných činů vydírání a ublížení na zdraví a u všech byl zároveň podán podnět na jejich vzetí do vazby, který byl soudem akceptován. V případě odsouzení jim hrozí až osm let za mřížemi.

pprap. Martina Špryslová DiS. – 26. května 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem