Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

TEPLICKO - V obchodech kradl recidivista; Za volantem neměl co dělat... 

Objasněné krádeže

     Tepličtí policisté dopadli zloděje, který v uplynulých týdnech kradl v různých obchodech. V průběhu posledních čtyř týdnů přijali hned pět oznámení, že v obchodních centrech ve městě došlo ke krádežím alkoholu, sportovního oblečení a v jednom případě mobilního telefonu. Díky intenzivnímu vyšetřování ustanovili totožnost 37letého recidivisty, který se teprve letos v březnu vrátil z výkonu trestu odnětí svobody. U výslechu se ke krádežím věcí v celkové hodnotě přes 13 tisíc korun přiznal, pokud bude uznán vinným, může ho soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Za volantem neměl co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 28letý muž, kterého dnes po půlnoci zastavili v Teplicích policisté z oddělení hlídkové služby. Při lustraci zjistili, že má magistrátem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel po dobu šesti měsíců. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

Ke krádeži nedošlo

     Policisté z Dubí odložili případ krádeže dvou mobilních telefonů, ke kterému mělo před nějakou dobou dojít v Novosedlicích. Obrátil se na ně muž, který si domů pozval známé a během návštěvy mu zmizely dva iPhony v celkové hodnotě přes deset tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, nakonec ale zjistili, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. Muž se dostavil k dodatku výpovědi a uvedl, že si mobily odložil na pracovní botu a ony mu do ní spadly, zjistil to, až když se obouval, případ tak skončil odložen ad acta.

10. 7. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem