Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Objasněné krádeže

JESENICKO - Čtyřem obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny a odsouzení, trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. 

Kriminalisté územního odboru Jeseník objasnili případ krádeže hliníkového materiálu, k němuž došlo v čase od začátku měsíce května letošního roku do poloviny září v Mikulovicích. Tehdy neznámý pachatel odcizil ze 6 neobydlených budov v jednom z neoplocených areálů v Mikulovicích hliníkovou střešní krytinu a podhledy. Ze čtyř z nich hliníkovou střešní krytinu, ze dvou, do kterých vnikl po poškození zámku, pak stropní hliníkové podhledy, přičemž poškodil zateplení. Celková škoda odcizením a poškozením byla vyčíslena na 172 000 korun. Kriminalisté na případu usilovně pracovali a prověřovali všechny získané informace a poznatky. Na základě precizní operativní práce případ objasnili a pachatele zjistili. Jednalo se o čtyři muže z Jesenicka ve věku od 22 do 42 let. Ke svému jednání se doznali. Odcizený materiál následně prodávali do sběrny druhotných surovin a takto získané peníze použili pro vlastní potřebu. Jeden z nich, šestatřicetiletý muž, není pro kriminalisty žádným nováčkem. V nedávné minulosti byl za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. V úterý 24. listopadu si všichni čtyři vyslechli obvinění ze spáchání pokračujících trestných činů krádeže a poškození cizí věci, spáchaných formou spolupachatelství.

Všem obviněným, vzhledem k výši způsobené škody, hrozí v případě prokázání viny a odsouzení, trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

por. Mgr. Irena Urbánková

25.11.2015

vytisknout  e-mailem