Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasněné krádeže

ŽĎÁRSKO: Obviněnému hrozí až pětiletý trest 

Žďárští kriminalisté na základě intenzivního prověřování objasnili případ majetkové trestné činnosti, ke kterému došlo od poloviny letošního roku ve Žďáru nad Sázavou. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku přes tři sta tisíc korun. V souvislosti s případy krádeží kriminalisté jako pachatele zjistili čtyřiatřicetiletého muže ze Žďárska, který byl již v minulosti za trestnou činnost několikrát odsouzen.

Muž je obviněný z toho, že opakovaně, a to nejméně ve čtyřech případech, vnikl do vnitřních prostorů bytového domu ve Žďáru nad Sázavou. Z prostorů chodby odcizil obuv a dále v garáži se vloupal do zaparkovaného vozidla, odkud odcizil mimo jiné sluneční brýle, bezdrátová sluchátka, zámek na motorku, lovecký nůž a notebook. Z dalších prostorů garážového stání odcizil příslušenství k CNC strojům a nářadí. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku kolem tři sta padesáti tisíc korun.

Jednotlivá místa činů policisté důkladně ohledali, provedli šetření a vyhodnocovali všechny získané poznatky. Výsledky prověřování vedly k jedné osobě a podezřelého muže kriminalisté vypátrali na Žďársku. Vzhledem k tomu, že muž také v polovině letošního roku usedl za volant vozidla pod vlivem drog, byl obviněn nejen ze spáchání majetkové trestné činnosti, ale jeho trestní stíhání bylo rozšířeno a byl obviněn také z obecně nebezpečné trestné činnosti. Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl již v minulosti zejména pro majetkovou trestnou činnost několikrát soudně trestaný. Naposledy mu byl uložen trest obecně prospěšných prací letos v červnu.

„Za spáchání uvedené trestné činnosti obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Radek Uhlíř.

Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

16. září 2021

vytisknout  e-mailem