Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná vloupačka do prodejny

LOUNY - Poničil zařízení, ukradl cigarety. 

Policistům se podařilo objasnit vloupání do prodejny smíšeného zboží v obci Ročov na Lounsku z konce května tohoto roku. Uvedený trestný čin má na svědomí 41letý muž z Loun,  který tehdy násilným způsobem vnikl do obchodu a odcizil z něj vystavené cigarety různých značek. Tím způsobil škodu za nejméně 55 000 Kč. Další škodu, ve výši bezmála 9 000 Kč, napáchal poškozením zařízení. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil uvedeného muže z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Porušoval, vyhrožoval, ničil

Hned ze tří trestných činů je podezřelý 42letý muž z Rakovnicka. V úterý dopoledne vnikl násilným způsobem do jednoho bytu na Podbořansku za účelem hledání své dcery a jejího přítele. V bytě poničil zařízení a zároveň vyhrožoval své dceři a dalším obyvatelům v domě. Během verbálního napadání se poškozeným podařilo z bytu utéct. K fyzickému napadení nedošlo. Přivolaní policisté podnapilého aktéra zadrželi a po lékařském vyšetření spojeném s odběrem krve ke zjištění množství alkoholu v krvi, umístili do policejní cely. Další den, po vystřízlivění, mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a poškození cizí věci. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Nenastoupil výkon trestu

Za mříže se nechtělo 51letému muži ze Žatce, který, ač převzal výzvu k nástupu výkonu trestu odnětí svobody, do vězení nenastoupil. Na žádost soudu byl následně policisty vypátrán a poté eskortován do věznice v Litoměřicích. V minulých dnech mu policejní komisař sdělili obvinění pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Ze dvora zmizel malotraktor

Dosud nezjištěný poberta vnikl násilným způsobem na zahradu a dvůr jednoho rodinného domu v Cítolibech a odcizil z něj zaparkovaný malotraktor. Způsobil tím škodu za 16 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem