Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Objasněna série vloupání

PŘEŠTICKO – Díky výborné práci policistů z obvodního oddělení Přeštice a všímavosti souseda bylo objasněno vloupání do čtyř objektů. 

Kriminalisté z 1. oddělení územního odboru Plzeň – venkov zahájili trestní stíhání dvou mužů (34 a 29 let) pocházejících z Přešticka, které obvinili ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Dne 4. prosince letošního roku hlídka z obvodního oddělení Přeštice zadržela výše uvedené pachatele jen několik hodin po spáchání posledního vloupání do jednoho rekreačního objektu nedaleko Přeštic. Významným přínosem k odhalení pachatelů byl poznatek všímavého souseda, který u přilehlého pozemku zpozoroval podezřelé vozidlo, které se v místě obvykle nevyskytuje, a také pohyb dvou neznámých mužů. Oznamovatel vloupání si pohotově zapamatoval i registrační značku vozidla, s kterým pachatelé přijeli na místo. Na základě lustrace policisté zjistili, že vozidlo je vypůjčené z půjčovny vozidel a kontaktovali provozovatele. Jednatel půjčovny si domluvil schůzku s osobou, která uvedené vozidlo užívala. Na domluvené předání vozidla dorazili i policisté, kteří devětadvacetiletého muže na místě zadrželi. Následně si policisté došli i pro druhého pachatele a zajistili u něj i odcizené věci z vloupání do chaty.

Na základě precizní práce kriminalistických techniků, kteří na místech vloupání do několika objektů na Přešticku zajistili dostatečné množství stop a díky kvalitní dokumentaci, se výše uvedeným mužům podařilo prokázat jejich majetkovou trestnou činnost. Dvojice způsobila škodu na odcizených věcech ve výši převyšující částku 200 tisíc korun a poškozením způsobila škodu přes 50 tisíc korun.

Policejní komisařka ze služby kriminální policie a vyšetřování podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, čemuž soud u staršího obviněného vyhověl a mladší z nich bude stíhán na svobodě.

por. Ing. Eva Červenková
8. prosince 2021

vytisknout  e-mailem