Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež v Žatci

LOUNSKO - Podezřelého dopadli a zadrželi během několika hodin. 

Lounští kriminalisté obvinili z loupeže mladistvého muže, jehož zadrželi ve výchovném ústavu.

Podle dosud zjištěných informací mělo k loupežnému přepadení dojít na ulici Pod Známkovnou v Žatci v pátek 24. listopadu, před 19. hodinou. K 12letému poškozenému měl přistoupit neznámý pachatel a požadovat peníze. Ty mu však nezletilý nedal, proto chlapce měl chytit za rameno, udeřit jej rukou do hlavy a pod pohrůžkou dalšího násilí vytrhnout poškozenému z kapsy telefon. Následně dle informací z místa utekl.

Napadený se ihned po činu vydal domů, kde svému otci sdělil, co se stalo. Ten zavolal na linku 158 a oznámil loupežné přepadení. Operační důstojník okamžitě vyslal policejní hlídky včetně kriminalistů na místo události. Prověřováním veškerých skutečností získali lounští kriminalisté poznatek, že by se možný podezřelý z loupeže měl nacházet v nedalekém výchovném ústavu pro mladistvé.

Za účelem prověřování získaných informací a poznatků se kriminalisté okamžitě do ústavu vydali. Na místě zjistili, že mladík odpovídá popisu podezřelého z loupeže.

Po veškerých služebních úkonech vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti mladistvému trestní stíhání a obvinil jej ze spáchání provinění loupeže. S ohledem na to, že se obviněný podobného provinění měl dopustit i v nedávné době, je obviněný umístěn ve Vazební věznici Litoměřice. V případě prokázání viny mu soud může uložit trest odnětí svobody až do výše pěti let.

8. prosince 2023
nprap. Jakub Mareš
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem