Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež

TEPLICE - Pachatel srpnové krádeže byl obviněn; Na prodavače zaútočila kasrem...  

Objasněná krádež
     Policisté po několikaměsíčním vyšetřování uzavřeli případ vloupání do bytu z letošního srpna. Tehdy ještě neznámý pachatel vnikl do bytu, kde spal poškozený cizinec s rodinou, a následně jim odcizil čtyři mobilní telefony, pánské hodinky, kabelku s peněženkou a dva notebooky v celkové hodnotě 117 tisíc korun.
     Policisté případ vyšetřovali pro podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a nakonec dopadli 22letého muže, který je z vloupání podezřelý. Lapku, který již byl v minulosti pravomocně odsouzen za páchání majetkové trestné činnosti, obvinili z přečinů, za které se může vrátit zpátky za mříže až na pět let.
 
Na prodavače zaútočila kasrem
     Slzotvorný prostředek použila proti prodavačům zatím neznámá zlodějka, která kradla v jedné z teplických prodejen. Na prodejní ploše si vzala čtyři balení dětských plen v hodnotě přes tisíc korun a se zbožím chtěla bez zaplacení utéct. V odchodu z prodejny jí ale začala bránit prodavačka, které přispěchal na pomoc její kolega. Zlodějka vyndala z kapsy „kasr“, který nastříkala zaměstnancům do obličeje, podlezla zábranu u pokladny a se dvěma baleními plen se dala na útěk, další dvě balení zůstaly v prodejně. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu krádeže, za který jí v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
   
Vykradená garáž
     Vykradenou garáž našel muž, který si ráno přišel pro své auto. Zjistil, že se mu dovnitř vloupal neznámý pachatel a odcizil mini bike, křovinořez a ze zaparkovaného vozidla si odnesl kameru. Celkovou škodu vyčíslil oznamovatel na téměř šest tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 31. 12. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem