Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obelstil a okradl téměř 100letou paní

Ostrava: Vydával se za pracovníka úřadu 

Policisté shromažďují a prověřují veškeré informace týkající se dalšího případu podvedeného a okradeného seniora. Neznámý pachatel jedno odpoledne minulého týdne zazvonil v Moravské Ostravě u dveří téměř stoleté paní. Pod legendou pracovníka úřadu, který potřebuje zkontrolovat dokumenty k bytu, se dostal dovnitř. Ve chvíli, kdy poškozená odešla pro další vyžádané dokumenty, odcizil neznámý muž několik tisíc korun.

Policisté věc prověřují pro podezření z přečinu porušování domovní svobody. V úkonech trestního řízení i nadále pokračují, včetně pátrání po neznámém muži bílé pleti, vysokém asi 185 cm. Mělo se jednat o muže s blond prošedivělými vlasy, který měl oblečenu košili s krátkým rukávem světlé barvy. Muž vystupoval a působil zcela věrohodně a slušně.

V této souvislosti je potřeba opětovně apelovat, ať občané nepouští do bytu žádné cizí osoby, i přes jakýkoliv sdělený důvod a byť působí naprosto spolehlivě a věrohodně, stejně, jako je výše popsáno. Úřady tímto způsobem určitě nepostupují. A případné kontroly například plynových spotřebičů oznamují firmy s dostatečným časovým předstihem. Kontroly probíhají ve všech bytech i v okolních domech. Lze doporučit v době avizovaných kontrol být v kontaktu například se sousedy.

Policisté se obrací na případné další poškozené, ať již pod obdobnou záminkou nebo dle výše uvedeného popisu neznámého pachatele, nechť kontaktují policisty na nejbližší policejní služebně nebo věc oznámí na bezplatné policejní lince 158.  

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 22. května 2020

vytisknout  e-mailem