Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obelhali prodavače

Praha venkov – východ Policisté pátrají po dvojici zlodějů. 

Policisté z Obvodního oddělení v Brandýse nad Labem prošetřují případ krádeže finanční hotovosti v prodejně na ulici Petra Jilemnického. Žena a muž špatně hovořící anglicky si v prodejně stejně jako každý jiný zákazník vybrali zboží, které na pokladně posléze zaplatili. Dvojice se chovala velmi přirozeně, muž se neustále prodavače na něco vyptával a žena se snažila odvést jeho pozornost v okamžiku, kdy byla kasa otevřená. Naprosto profesionálně připravený plán této dvojici nakonec vyšel. Prodavače dokázali natolik zmást, že jej připravili o bezmála deset tisíc korun. Na kamerovém záznamu je naprosto zřetelně vidět, jak peníze kradli. Samotný prodavač si však díky jejich šikovnosti vůbec neměl šanci ničeho všimnout.

Popis: Jedná se o ženu a muže ve věku přibližně kolem 50 let snědé pleti a silnější postavy. Muž má na levém lokti výrazné tetování ve tvaru pavučiny a žena má velmi nepřirozeně obarvené vlasy na blond.

Jakékoliv informace k totožnosti těchto osob či místu, kde by se mohli nacházet, mohou občané volat na linku 158. Nové informace a svědectví nám mohou pomoci objasnit tento trestný čin a především zabránit pachatelům v dalších krádežích. V případě prokázání viny pak pachatelům za trestný čin krádeže hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let.

 

por. Bc. Eva Kropáčová

25.8.2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem