Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Obě luxusní vozidla nalezena

Jihočeští policisté nalezli po intenzivním jednodenním pátrání obě, v Rakousku odcizená, luxusní vozidla Porsche Cayenne. (Hl. schránka 974 221 116) 

Porsche mapa k nálezu vozidlaPorsche mapa k nálezu vozidla

Od pátečního rána hledají jihočeští policisté na Českokrumlovsku dvě černá terénní vozidla Porsche Cayenne, která byla odcizena v autosalonu v rakouském Salzburgu. Asi po hodině a půl bylo pomocí vrtulníku nalezeno jedno z hledaných vozidel, odstavené v lese poblíž Kaplice. Na místo se dostavili psovodi, kteří prohledali okolí a kriminalistický technik, který zajistil stopy. Policejní opatření v celém Jihočeském kraji pomocí vrtulníku a za použití policejních vozidel a hlídek trvalo do odpoledních hodin pátečního dne.


Policisté a kriminalisté pak vyhodnotili všechny informace zjištěné během pátrání po vozidle. Za velkého přispění médií a občanů, kteří vozidlo viděli a díky rozhlasovým pátracím relacím, také poznali, kriminalisté v pozdních večerních hodinách prohledali vytypovanou lokalitu u Rychnova nad Malší. Vozidlo nalezli odstavené v lese, prázdné a s poškozeným předním kolem. Kriminalisté se rozhodli vozidlo do ranních hodin sobotního dne střežit, pro případ návratu pachatelů. Celé policejní opatření a sledování vozidla bylo nastaveno tak, aby se bez vědomí policistů k vozidlu nepřiblížil ani nic netušící „zajíc“.

Porsche nalezené odcizené vozidloPorsche nalezené odcizené vozidlo

Pachatelé se neobjevili a policisté s nástupem denního světla provedli ohledání místa nálezu vozidla, zajištění stop a převezení poškozeného vozidla do policejního areálu. Rakouští policisté byli svými českými kolegy informováni o nové skutečnosti, o nálezu a zajištění obou vozidel v hodnotě přes 5 000 000 korun. Ve spolupráci se zahraničními kolegy, jihočeští kolegové nadále pátrají po řidičích vozidla, pravděpodobných pachatelích jejich krádeže. Všímavých občanům a spolupracujícím médiím děkují policisté za příkladnou spolupráci a pomoc.
 

Mgr.Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz

21. 11. 2009

 

vytisknout  e-mailem