Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obce darovaly policistům jízdní kola

LIBERECKO - Dnes proběhlo slavnostní předání jízdních kol, které obce Lázně Libverda a Nové Město pod Smrkem, věnovaly policistům z Hejnic a Nového Města pod Smrkem. 

V pátek, 28. června 2013, se v zázemí Infocentra obce Lázně Libverda konalo slavnostní předání věcných darů – speciálních horských jízdních kol – policistům z Obvodních oddělení Hejnice a Nové Město pod Smrkem.
 
Jízdní kola získali policisté díky vstřícnosti a ochotě starostů a zastupitelů obcí Lázně Libverda a Nového Města pod Smrkem s podporou Bezpečnostní rady ORP Frýdlant. Poděkování ale patří i zástupcům firmy Merida a Author/Agang, kteří umožnili nakoupit jízdní kola za výhodných finančních podmínek.
 
Jedná se o speciálně vybavená jízdní kola v celkové hodnotě sto třicet tisíc korun, jejichž multifunkčnost policisté ocení při výkonu běžné služby na území svých obvodů, ale i v turistické oblasti Singltrek pod Smrkem, což je síť 80-ti km úzkých jednosměrných stezek pro terénní cyklisty, rozkládající se mezi Novým Městem pod Smrkem, Lázněmi Libverda a Hejnicemi.
 
Policisté se tak díky speciálně vybaveným jízdním kolům dostanou při výkonu hlídkové služby i do služebními vozidly hůře přístupných terénů kde budou schopni provádět kontrolní a preventivní činnost. V neposlední řadě by měla přinést významnou úsporu pohonných hmot do služebních vozidel.
 
Jízdní kola budou snadno rozpoznatelná, neboť (tak jako samotní policisté) budou vybavena potřebnými markanty a reflexními prvky, které jsou pro Policii ČR zákonem dané a typické.
 
 Předání daru se zúčastnili:
Ing. Jan Pospíšil – starosta Obce Lázně Libverda
Ing. Pavel Smutný – starosta Města Nové Město pod Smrkem
Plk. Mgr. Milan Franko – ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje
Plk. Mgr. Pavel Finkous – vedoucí Územního odboru Liberec
Npor. Bc. Pavel Štok - vedoucí Obvodního oddělení Hejnice
Npor. Bc. Aleš Cerman - vedoucí Obvodního oddělení Nové Město pod Smrkem
a dále policisté, kteří budou tato kola využívat.
 
 
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
28. 6. 2013
 
 
 
 
 
                                                                                                      
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem