Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané, dávejte si pozor na svůj majetek

KLADENSKO - Zloděje přilákaly peněženky z kabelky a odložené tašky. 

Kladenská policie opět upozorňuje občany, aby si na své věci dávali pozor a bezpečně si je vždy uložili do svých příručních zavazadel nebo do kapsy, ale vždy pod nějakým uzavřením. Ponechané věci na viditelných místech bez dohledu a bez zajištění pod zipem nebo zámkem jsou pro zloděje velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí.

Policisté z obvodního oddělení Kladno nyní prošetřují případ, ke kterému došlo v úterý dne 19. července 2016. V časovém rozmezí patnácti minut krátce po čtrnácté hodině, kdy sedmdesáti sedmileté ženě po cestě z obchodu v ulici Vítězná do místa bydliště v téže ulici jí byla odcizena z kabelky peněženka. Obsahem peněženky byly doklady, platební karta a finanční částka. V tomto případě pachatel svým jednáním způsobil poškozené škodu v celkové hodnotě 4 100,-Kč.

Další případ krádeže při sobě prošetřují policisté z obvodního oddělení ve Stochově. Dne 20. července 2016 na policejní služebnu oznámil šedesáti šestiletý muž, že mu dne 17. července 2016 před dvacátou třetí hodinou  po cestě linkovým autobusem z Kladna do Stochova byla z látkové tašky  odložené na sedačce odcizena peněženka s finanční hotovostí, platební kartou a doklady. Poškozenému muži pachatel svým protiprávním činem způsobil škodu ve výši 1 100,-Kč.

Policisté v současné době po dosud neznámých pachatelích pátrají a oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

21. července 2016

 

vytisknout  e-mailem