Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O víkendu v Bedřichově "ČT AUTHOR CUP 2017" - AKTUALIZACE

JABLONECKO - V sobotu v Bedřichově v deset hodin odstartuje cyklistický závod "ČT AUTHOR CUP 2017". Policisté připravili bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 

AKTUALIZACE ze dne 16. 10. 2017 - vyhodnocení bezpečnostního opatření:

V průběhu celého bezpečnostního opatření připraveného v souvislosti s konáním cyklistického závodu „ČT Author Cup 2017“ v Bedřichově policisté nemuseli šetřit žádný trestný čin ani přestupek proti majetku. Žádnému ze závodníků během letošního ročníku nebylo odcizeno jízdní kolo či jiné věci. Stanového cíle opatření tak bylo dosaženo i tím, že po celou dobu akce nedošlo ani k narušení veřejného pořádku nebo k závažnějšímu porušení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Policisté zařazeni do tohoto bezpečnostního opatření důsledně prováděli v průběhu akce hlídkovou činnost v daném teritoriu se zaměřením do oblasti konání samotného závodu. Dále kontrolovali místa, kde byli závodníci ubytovaní, kde měli zaparkovaná vozidla a uložena jízdní kola.

Vzhledem ke skutečnosti, že uvedeného závodu se zúčastnilo téměř 3 500 cyklistů, jedná v podstatě o velmi pozitivní údaje, které jen dokládají, že nelze takové velké akce z bezpečnostního hlediska podceňovat a činnost policistů je v souvislosti se zajištěním veřejného pořádku i bezpečnosti silničního provozu nezastupitelná. Vždyť i v uplynulých  ročnících (2013, 2014) tohoto velkého závodu policisté řešili například vždy jeden případ krádeže jízdních kol, a to navíc vždy z uzamčené kolárny v některých z místních penzionů. V loňském roce stejně jako letos policisté v rámci tehdejšího bezpečnostního opatření v rámci uvedeného závodu, který startoval v Josefově Dole, nepřijali žádné oznámení o spáchání přestupku proti majetku či spáchání trestného činu. 

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

___________________________________________________________________________

Během nadcházejícím víkendu v sobotu 14. října se uskuteční cyklistický závod na horských kolech „ČT AUTHOR CUP 2017. Tato velice populární soutěž jezdců na horských kolech musela v letošním roce kvůli opravám silnic změnit trasu. Nepojede se z Josefova Dolu, ale z Bedřichova, kde kdysi tento velký závod již také startoval před šestnácti lety. V katastru obce Josefův Důl se opravují silnice, které skončí až v průběhu příštího roku. Úplná uzavírka je v tuto dobu od křižovatky na Maxov po Josefův Důl a od Hrabětic ke křižovatce na Maxov jsou další omezení.

Start závodu je v sobotu dopoledne v 10.00 hodin v Bedřichově u úpravny vody. Ovšem prezentace závodníků bude již probíhat v pátek. Dle předpokladů pak přibližně 3 500 závodníků odstartuje v šesti startovacích vlnách. Do cíle budou účastnici dojíždět v Bedřichově na stadionu.

V této souvislosti upozorňujeme všechny návštěvníky na to, že v sobotu v době od 8.30 do 10.45 hodin bude zcela uzavřena silnice v Bedřichově od úpravny vody až k parkovišti Maliník. Dále od 9.30 do 16.00 hodin bude uzavřena silnice od točny autobusů u stadionu ve směru Lesní chata, Hájovna a Nová Louka. Návštěvníci Královky, Prezidentské chaty a hotelu Premiér mohou využít cestu z Hrabětic. Návštěvníci závodu budou moci svá vozidla parkovat na všech parkovištích v Bedřichově dle běžného ceníku.

Z výše uvedených informací je předpoklad, že závodníci vzhledem k včasné prezentaci i řada návštěvníků budou do obcí v oblasti Bedřichova a jeho okolí (Josefův Důl, Albrechtice v Jizerských horách, Dolní a Horní Maxov, Hrabětice) přijíždět již v pátek. Na základě zkušeností z předchozích ročníků tohoto cyklistického závodu policisté připravili bezpečnostní opatření, jehož záměrem je zejména zajistit klid a veřejný pořádek po celou dobu jeho konání. Dále pak budou policejní hlídky dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Úkolem policistů zařazených do tohoto opatření bude také v maximální míře zamezit páchání trestné činnosti, a to především krádeží jízdních kol, vloupání do zaparkovaných motorových vozidel apod.

Všechny účastníky a návštěvníky této akce žádáme, aby důsledně zabezpečili svá zaparkovaná vozidla a nenechávali v nich žádné odložené věci, které by mohli lákat zloděje k páchání trestné činnosti. Na samotné závodníky pak apelujeme, aby svá jízdní kola před závodem a následně i po jeho skončení řádně zabezpečili proti krádežím a nedali tak nikomu příležitost volně odložená jízdní kola odcizit.

Do tohoto bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kteří budou spolupracovat se strážníky janovské obecní policie i pořadateli závodu.


12. 10. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem