Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

O víkendu havarovali tři opilí řidiči

KRAJ VYSOČINA: Opilý muž usedl za volant bez řidičského oprávnění 

V průběhu prvního srpnového víkendu jsme v Kraji Vysočina zadokumentovali cellem 48 dopravních nehod, při kterých jedna osoba zemřela, pět dalších účastníků utrpělo těžké zranění a dalších 24 osob bylo zraněno lehce. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku dosáhla částky 1 856 500 korun. Při vyšetřování tří nehod policisté zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.
 
Tragická dopravní nehoda se stala v pátek 1. srpna časně ráno. K tragické nehodě došlo patnáct minut po čtvrté hodině na silnici II/339 v katastru obce Ledeč nad Sázavou. Na místě policisté zjistili, že se zde střetlo osobní vozidlo a chodec. Chodec na místě zemřel. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování. Policisté provedli u devatenáctiletého řidiče osobního vozidla dechovou zkoušku s negativním výsledkem, negativní byl také provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Teprve v odpoledních hodinách se nám podařilo zjistit totožnost zemřelého chodce - jedná se o pětadvacetiletého muže z Havlíčkobrodska. 
 
Policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov vyjížděli v neděli 3. srpna deset minut po půlnoci vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, ke které došlo na místní komunikaci v obci Černovice. Dvaadvacetiletý muž usedl za volant osobního automobilu Škoda Fabia, i když věděl, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění a že před jízdou požil alkoholický nápoj. Na místní komunikaci ulice Husovy Sady v obci Černovice nezvládl po projetí mírné pravotočivé zatáčky řízení svého vozidla a vyjel vlevo na levou nezpevněnou krajnici a poté vlevo mimo komunikaci na těleso úzkokolejné železnice společnosti. Osobní vozidlo přitom poškodil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 1,69  promile alkoholu v dechu, opakované dechové zkoušky prokázaly hodnoty 1,67 promile alkoholu v dechu a 1,63 promile alkoholu v dechu. V pelhřimovské nemocnici se muž podrobil odběru krve. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 44 000 korun. Věc dopravní nehody je stále v šetření.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
4. srpen 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem