Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

O víkendu bourali cyklisté, motorkáři i řidiči aut

BENEŠOVSKO – Vrtulník letecké záchranné služby byl v sobotu na Benešovsko vyslán hned dvakrát. 

V brzkých hodinách v sobotu, přesněji po druhé hodině ranní, hlídka vyjížděla k silnici II. třídy č. 112. Ta vede z obce Čechtice na obec Vlašim. V tomto směru jízdy havaroval řidič s motocyklem značky Honda. Při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky řidič vyjel do protisměru jízdy, až ke svodidlům, do kterých narazil. Náraz ho vrátil zpět na silnici, kde už ale nezvládl řízení motocyklu a upadl na silnici. S mužem byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. První měření ukázalo pozitivní hodnotu – 1,51 promile alkoholu. Druhou zkouškou mu bylo naměřeno 1,59 promile alkoholu v dechu. Motorkář při havárii utrpěl těžké zranění, se kterým byl následně letecky transportován do pražské nemocnice.

Ke druhé nehodě vyjížděla skupina dopravních nehod z benešovského dopravního inspektorátu po deváté hodině ranní. Na silnici E55 ve směru od Olbramovic na Miličín, na přímém úseku ve stoupacích pruzích, si řidič osobního vozidla Audi A4 nevšiml, že před ním díky koloně vozidel stojí auto značky Peugeot a narazil do něj. Tímto nárazem Peugeot naboural přední částí do zadní části automobilu Renault Fluence. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění jednoho z řidičů. Dechové zkoušky všech řidičů byly negativní.

Další dopravní nehoda se stala před jedenáctou hodinou dopoledne v obci Čerčany. V ulici Brigádníků jel cyklista za osobním automobilem. Při své jízdě si ale nevšiml, že řidička vozidla dala znamení o změně směru jízdy vpravo, a zastavila vpravo u krajnice. Cyklista do vozidla narazil a způsobil si tak tržnou ránu na bradě. Se svým zraněním byl převezen zdravotní záchrannou službou do nemocnice k dalšímu ošetření.

Záchranný vrtulník nevzlétal na Benešovsko pouze jednou. Podruhé letěl opět pro řidiče motocyklu. Motorkář jel po silnici č. II/105 směrem od Neveklova na obec Křečovice. Zatím z nezjištěné příčiny vyjel mimo silnici na travnatý porost, kde havaroval a zůstal v bezvědomí. Vrtulníkem byl transportován do jedné z pražských nemocnic.

Poslední ,,víkendová havárie“ se stala na silni I/3, též zvaná jako E 55. Ve směru od Tábora na Prahu řidič motorového vozidla značky BMW vlivem únavy usnul a vjel mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky a zábradlí. Při havárii došlo k lehkému zranění spolujezdkyně, kterou záchranáři po prvotním ošetření převezli do nemocnice.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
4. června 2018
 

vytisknout  e-mailem