Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

O nás

O nás

Vítáme Vás na internetových stránkách Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Pojďme se společně podívat na jeho zajímavosti.

Karlovarský kraj se nachází na západě České republiky a vznikl rozdělením Západočeského kraje na kraj Plzeňský a Karlovarský. Na severu a na západě uzavírá území republiky státní hranice s Německem, na východě sousedíme pak s Ústeckým krajem a na jihu s krajem Plzeňským. Rozloha tohoto hornatého území s nejvyšší horou Klínovec (1244 m n.m.) je 3314 km2.

Karlovarský kraj je proslulý především lázeňstvím. Spolu s léčivými prameny je kraj bohatý i na přírodní minerální vody, z nichž nejznámější je jistě Mattoni. V souvislosti s lázeňstvím jsou zde oblíbené lázeňské oplatky, které si jako sladkou pochoutku zamilovali nejen místní obyvatelé, ale především lázeňští hosté z celého světa.

Karlovy Vary prosluly také bylinným likérem Becherovka a uměním sklářů společnosti Moser. Město Chodov je poté spojeno s doménou růžového porcelánu, který se vyváží do celého světa.

Z kulturní oblasti je Karlovarský kraj proslaven Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech, který nabízí setkání tvůrců domácí i zahraniční kinematografie. Chráněným územím je pro Karlovarsko Chráněná krajinná oblast Slavkovský les, což je unikátní krajinný celek s množstvím přírodně hodnotných lokalit. Nejcennějšími lokalitami jsou soubor rašelinišť u Kladské, hadcový hřbet u Pramenů a rašeliniště a slatiniště s vývěry minerálních vod a plynů SOOS na Chebsku.

Kraj tvoří 3 okresy – chebský, karlovarský a sokolovský a celkem se zde nachází 132 obcí. Svou rozlohou se Karlovarský kraj řadí k těm nejmenším.

Veřejné zakázky
Veřejné zakázky
Úřední deska
Úřední deska
Vyžádané informace dle z.č. 106/1999 Sb.
Vyžádané informace
Odprodej majetku
Odprodej majetku
Povinně zveřejňované informace
Povinně zveřejňované informace
Seznam poradců a poradních orgánů

vytisknout  e-mailem