Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

O muže zlomil kladivo

Kraj - Kriminalisté ukončili vyšetřování vraždy v České Skalici 

kladivoV minulém týdnu se podařilo kriminalistům ukončit vyšetřování případu vraždy, která se stala v noci ze 17. na 18. 4. letošního roku v České Skalici. Dva muži ve věku 36 a 41 let byli zpočátku obviněni z pokusu vraždy ve spolupachatelství. Osudný den se při konzumaci alkoholu začali všichni vzájemně slovně napadat, což vyvrcholilo fyzickým napadením 57letého muže.
Mladší z mužů dle znaleckých posudků nejméně třikrát udeřil kladivem do hlavy muže, který ležel na zádech. Pravděpodobně by v útoku i pokračoval, kdyby nezlomil násadu u kladiva. Napadený muž po dvou měsících na následky útoku zemřel v nemocnici.
 Na základě znaleckých posudků a svědeckých výpovědí kriminalisté překvalifikovali u staršího muže trestný čin pokusu vraždy ve spolupachatelství na trestný čin nepřekažení trestného činu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky. Z trestného činu vraždy je obviněn pouze 36letý muž. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až 18 let. Oba muži se k trestným činům nedoznali  ani pod tíhou svědeckých výpovědí a znaleckých posudků.
Kriminalisté podali na státní zastupitelství  návrh na podání obžaloby.

por. Iva Kormošová
6.12.2012, 9:30
 

vytisknout  e-mailem