Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pojďme pomoct - O Martinovi a jeho naději

Jihočeský kraj - Policistům z obvodního oddělení Veselí nad Lužnicí není lhostejný osud kamaráda. 

Policisté z obvodního oddělení Veselí nad Lužnicí projevili sympatickou iniciativu, když se rozhodli pomoci kamarádovi, kterému se z důvodu vážného úrazu změnil ve vteřině celý život.  

Martin Trnka byl vždy aktivní a optimistický člověk, který neváhal ostatním pomáhat. Tento sympatický čtyřicátník však doplatil na jedno špatné rozhodnutí. O Velikonocích si hrál s dcerou Nelinkou na zahradě svého domu ve Svinech nedaleko Veselí nad Lužnicí. Skočil do bazénu, to se mu však stalo osudným. Dopadl tak nešťastně, že si zlomil obratle. Od té doby je v nemocničním zařízení, kde v umělém spánku a na plicní ventilaci bojuje o svůj život a o naději vidět své milované.

Rodina je pro Martina vším, je obětavým a laskavým otcem. Dcerám Barborce, Elišce a Nelince se vždy s láskou naplno věnoval. Nevlastní dceru Barborku si vzal do péče. Pak potkal svou osudovou lásku Janičku, se kterou si ve Svinech postavil dům, kde si  společně užívali rodinných radostí. Martin je mezi lidmi velmi oblíbený nejenom pro jeho dobré srdce, ale také proto, že nikdy nezkazil žádnou zábavu. Už od dětství, které strávil v Neplachově, prokazoval výjimečný hudební a divadelní talent. Působil v několika kapelách. Naposledy hrál ve skupině Návraty. Několik let ho lidé mohli vídat v Bechyňském divadelním spolku Lužnice. Rád pořádal různé sportovní a kulturní akce. Žil pro lidi, v průběhu svého života mnohé z nich dokázal pozitivně ovlivnit.

Proto teď šok prožívaní nejen jeho nejbližší, ale všichni, kdo ho znají. A právě jeho kamarádi, policisté Petr Semrád a  Ondřej Štěpáník  z obvodního oddělení Veselí nad Lužnicí, se rozhodli Martinovi a jeho rodině pomoci. Založili sbírku, kam na transparentní účet 5440357073/0800 může poslat jakoukoliv finanční částku každý, komu není Martinův osud lhostejný. Prognózy lékařů nejsou bohužel příliš optimistické. Veškeré peníze, které budou ve sbírce vybrány, předají organizátoři Martinově manželce.

Nezůstane však jen u této sbírky. Policisté se rozhodli dne 7. září 2024 od 12:00 hodin uspořádat na fotbalovém hřišti ve Svinech u Veselí nad Lužnicí benefiční sportovně laděnou společenskou akci, kde bude velmi zajímavý a bohatý program. Účast přislíbila úspěšná atletka a strakonická rodačka Tereza Petržilková. Poběží se benefiční běh pro děti i dospělé a návštěvníci se mohou těšit na akční ukázku jihočeské policejní zásahové jednotky, také tito profesionálové chtějí podpořit Martinovu rodinu. Nebude chybět ani řada hudebních vystoupení v čele s VIP hvězdou českého showbusinessu, jejíž jméno odtajní pořadatelé až později.

Organizátoři předem děkují za jakýkoliv příspěvek do sbírky, který může alespoň částečně pomoci mladé rodině v tomto nelehkém období a dát Martinovi naději vyhrát svůj boj o život.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz
16. května 2024

Odkazy do noveho okna

3 Oficiální logo

3 Oficiální logo 

Detailní náhled

4 Plakát akce

4 Plakát akce 

Detailní náhled

1 Foto (1)

1 Foto (1) 

Detailní náhled

2 Foto (3)

2 Foto (3) 

Detailní náhled

3 Foto (4)

3 Foto (4) 

Detailní náhled

4 Foto (5)

4 Foto (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem