Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nulová tolerance k alkoholu u řidičů

PROSTĚJOVSKO - I malé množství alkoholu může způsobit veliký problém. 

Ve čtvrtek 25. srpna 2016 během dopoledne policisté z prostějovského dopravního inspektorátu při silničních kontrolách zjistili dva řidiče pod vlivem alkoholu.

Prvním byl v 7:29 hodin v obci Laškov kontrolovaný dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Fiat. Provedenou dechovou zkouškou u něho policisté změřili hodnotu 0,08 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že předchozí večer vypil 0,7 litru růžového vína.

Druhým zjištěným ovlivněným řidičem byl devětatřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda, který byl kontrolován v 9:39 hodin v Konečné ulici v Prostějově. Tomuto řidiči policisté změřili hodnotu 0,13 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že předchozí večer vypil 4 desetistupňová piva.

Další jízdu oběma řidičům policisté zakázali.

Přestože zjištěné hodnoty alkoholu v dechu byly v obou případech velice nízké, jedná se o podezření z přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Za ten řidičům v případě prokázání viny hrozí sankce pokuta v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od šesti měsíců do jednoho roku.

por. Mgr. František Kořínek

26. srpna 2016

vytisknout  e-mailem