Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nulová tolerance

Jihočeský kraj - Z pátku na sobotu kontrolovali policisté provoz v kraji. 

V noci z 24. na 25. března 2017 se jihočeští policisté zaměřili na možná místa, kde dochází k páchání protiprávní činnosti v dopravě, v rámci krajské dopravně bezpečnostní akci „X“, pod názvem Nulová tolerance.

Více jak 110 strážců zákona z řad pořádkové, dopravní a cizinecké policie, během několika hodin zastavili a zkontrolovali 753 motorových vozidel, kdy zjistili 95 přestupků. 14 osob se dopustilo přestupku nebo trestného činu tím, že před jízdou nebo během ní požilo návykovou látku. Tou pochopitelně myslíme alkohol a drogy. Konkrétně 8 přestupků a 1 přečin se týkal alkoholu, a v 5 případech byla zjištěna droga v těle řidiče. Dále policisté zjistili u 26 řidičů přestupek na úseku měření rychlosti v jízdě. 5 osob se před jízdou nepřipoutalo a u 20 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

Také nemotoroví účastníci mají malý podíl na zjištěných přestupcích a to v jednom případě chodec a ve třech případech cyklisté.   

V obdobných akcí budeme pokračovat a vždy připomínáme všem osobám, aby sledovali provoz kolem sebe a snažili se předvídat dopravní situace.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. března 2017

vytisknout  e-mailem