Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Napsali o nás

Nejednou se stane, že do "hledáčku" novinářů se dostanou i operační střediska policie. Nejčastěji se tak stává u časopisu POLICISTA, jehož vydavatelem je Ministerstvo vnitra České republiky. Přehled některých článků přinášíme na této stránce.

 

Srdce policie bíjící 24 hodin denně, tak se nazývá další z reportáží Policisty 10/2013 představující operační střediska. Vzhledem k tomu, že vrcholí integrace operačích středisek, poukazuje na stav Krajských "operačních" v současnosti a mimo jiné představuje Operační v hlavním městě.

Policie ČR jako jeden ze subjektů Jednotného systému dopravních informací má zákonný úkol poskytovat dopravní informace, především o dopravních nehodách, které tvoří překážku provozu. Vkladatelská pracoviště a skupina dopravních informací policejního prezidia v nepřetržitém provozu sbírají  dopravní informace. Tyto jsou následně předávány do Národního dopravního informačního centra, odkud jsou převážně cestou medií přenášeny k cílové skupině tj. řidičům do kabin vozidel. Na Dopravní informace zblízka se zaměřil Transport magazín 9/2012.

Jedním z úkolů operačního odboru PP ČR je efektivní nasazování sil a prostředků, mj. při Pátracích akcích po osobách, Policista 9/2012, , často s využitím lokalizace mobilního telefonu. Ke spolupráci bývá rovněž přizváno operační středisko letecké služby, které do lokalizované oblasti vysílá vrtulník s termovizí.

Operační odbor PP ČR usiluje o neustálé zdokonalování systému shromažďování a následného poskytování dopravních informací, a to i cestou výměny zkušeností a informací se zahraničními partnery. V únoru roku 2010 si proto v rámci Výzvy roku 2010 – program Leonardo da Vinci podal žádost o grant na podporu projektu s názvem „Spolupráce v oblasti dopravního zpravodajství“. Více článek Zahraniční spolupráce, Policista 9/2012.

V červenci 2012 oslavila 93. výročí Policie Polské republiky . Při této příležitosti byl vedoucí operačního odboru pozván k Návštěvě Polska, Policista 9/2012, kde převzal ocenění ministra vnitra a administrace Polské republiky stříbrnou medaili Za zásluhy o policii.

Operační odbor PP ČR oslavil 15. výročí. Časopis Policista 6/2011 k této příležitosti otiskl článek - 15 let operačního střediska PP. Při příležitosti tohoto výročí byl z rukou policejního prezidenta předán vedoucímu odboru  čestný prapor. Reportáž v tomtéž čísle časopisu vyšla pod názvem - Prapor místo občanky.

vytisknout  e-mailem